“Türkiye, Afganistan ve Pakistan’ın Üçlü İş Birliği, Bölgesel İstikrara da Katkıda Bulunuyor”

01.11.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Türkiye, Afganistan ve Pakistan’ın Üçlü İş Birliği, Bölgesel İstikrara da Katkıda Bulunuyor”

 

Türkiye-Afganistan-Pakistan 6. Üçlü Zirvesi'nin genel oturumunda konuşan Cumhurbaşkanı Gül, üçlü iş birliği sürecinin 2007’den bu yana ilerlediğini, bu ilerlemenin halkların kadim dostluğunun tabii bir neticesi olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, bu iş birliğinin, ülkelerin ötesinde bölgesel istikrar ve iş birliğine de katkıda bulunduğunu ve diğer ülkeler tarafından takdirle izlendiğini vurguladı.

Genel Oturum
Aile Fotoğrafı
Çalışma Yemeği
Pakistan Cumhurbaşkanı
Asıf Ali Zerdari
Afganistan Cumhurbaşkanı
Hamit Karzai

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Üçlü Zirve çerçevesinde Afganistan Cumhurbaşkanı Hamit Karzai ve Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ile Çırağan Sarayı’nda ayrı ayrı görüştü.

Görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Gül, kendi kullandığı ve içinde konuk Cumhurbaşkanları ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun bulunduğu araçla çalışma yemeği için Four Seasons Otel’e geçti.

Yemeğin ardından aile fotoğrafı çekildi ve Cumhurbaşkanı Gül, kullandığı araç ile konuk cumhurbaşkanlarını zirvenin yapıldığı Çırağan Sarayı’na getirdi.

Daha sonra da cumhurbaşkanları arasında kısıtlı katılımlı oturum ve Türkiye-Afganistan-Pakistan 6. Üçlü Zirvesi'nin genel oturumuna geçildi.

“ÜLKELERİMİZ ARASINDAKİ DOSTLUK BAĞLARI TARİHTEN GELMEKTEDİR”

Cumhurbaşkanı Gül, genel oturumda yaptığı konuşmada, Altıncı Üçlü Zirve toplantısı vesilesiyle tekrar bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Gül, “Ülkelerimiz arasındaki dostluk bağları tarihten gelmektedir. Halklarımızın birbirlerine duydukları kardeşlik hisleri sarsılmazdır. Bu bağları korumak, daha da güçlendirmek ve geliştirmek hepimizin ortak vazifesidir” dedi.

TÜRKİYE-AFGANİSTAN-PAKİSTAN ÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ: “2007’DEN BU YANA İLERLEYEN SÜREÇ”

Türkiye-Afganistan-Pakistan üçlü iş birliği sürecinin 2007 yılından bu yana ilerlediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, bu ilerlemenin halkların kadim dostluğunun tabii bir neticesi olduğunu belirterek, üç ülke arasındaki zengin iş birliği potansiyelini somut kazanımlara dönüştürmek konusunda güçlü bir irade bulunduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye, Afganistan ve Pakistan’ın bu üçlü iş birliğinin, ülkelerin ötesinde bölgesel istikrar ve iş birliğine de katkıda bulunduğunu ve diğer ülkeler tarafından takdirle izlendiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Gül zirvede, üçlü iş birliğinin nasıl daha da ilerletebileceğine ilişkin görüş alışverişinde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı