KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 88. Yıl Dönümünde Büyük Bir Özgüvenle Parlak Bir Geleceğe Doğru İlerliyoruz”

29.10.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 88. Yıl Dönümünde Büyük Bir Özgüvenle Parlak Bir Geleceğe Doğru İlerliyoruz”

 

Cumhuriyetin kuruluşunun 88. yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir'de gerçekleştirilen ilk törenin ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geçen Cumhurbaşkanı Gül, burada kutlamaları kabul etti. 

Anıtkabir
TBMM
Açıklama

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anıtkabir'de mozoleye çelenk koyarak Büyük Önder Atatürk`ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu ve Misak-ı Millî Kulesi'nde bulunan şeref defterine şunları yazdı:

“Aziz Atatürk, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 88. yıl dönümünde, ülkemizin başarılarıyla

gurur duyuyor, büyük bir özgüvenle parlak bir geleceğe doğru ilerliyoruz.

Muazzam bir gelişme ivmesi yakalayan ve hızla değişen Türkiye, sahip olduğu niteliklerin yanı sıra, dinamizmi, güçlü ekonomisi ve olgunlaşan demokrasisiyle bölgesinde ilham kaynağı olmaktadır.

Cumhuriyet Bayramı'nda millet olarak aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, size, minnet duygularımızla birlikte sevgilerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Ruhunuz şad olsun.” 

CUMHURBAŞKANI GÜL TBMM’DE KUTLAMALARI KABUL ETTİ

Anıtkabir'deki törenin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geçen Cumhurbaşkanı Gül, burada kutlamaları kabul etti.

Kabulün ardından gazetecilere açıklama yapan Gül, “Bugün Cumhuriyet Bayramını büyük gururla kutluyoruz ama aynı zamanda acı içerisindeyiz. Çünkü Van ve çevresindeki deprem bütün Türkiye’yi, bütün milletimizi çok üzmüştür” dedi. Cumhurbaşkanı Gül şöyle devam etti: “Milletimizin bir ferdinin, bir ilçesinin, bir ilinin acısı hepimizin acısı demektir. Dolayısıyla böyle bir üzüntü içinde yaşıyoruz. Ama 88 yıl içerisinde de Cumhuriyetin başarılarıyla da büyük gurur duyuyoruz. Bu vesileyle bir kez daha tüm halkımızın bayramını tebrik ediyorum, yurt dışında olan vatandaşlarımızın da bayramını tebrik ediyorum, hepsine mutlu günler diliyorum.”

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı