KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

İran Dışişleri Bakanı Çankaya Köşkü’nde

21.10.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
İran Dışişleri Bakanı Çankaya Köşkü’nde

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da bulunduğu kabulde, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve Dini Lider Hamaney başta olmak üzere, İranlı yöneticilerin selam ve iyi dileklerini ileten Salihi, İran halkı adına, Hakkari’de gerçekleştirilen terör saldırılarıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Gül ve Türk halkına taziyelerini sundu ve terörün sona erdirilmesi için müştereken çalışmaya hazır olduklarını vurguladı.

İran Dışişleri Bakanı, Türkiye ile ilişkilerin daha da geliştirilmesi için gayret sarf etmeyi sürdüreceklerini ifade ederek,  siyasi, ekonomik ve ticari ilişkilerin pekiştirilmesinin yanı sıra, terörle mücadele alanında iş birliğinin devam edeceğini, ayrıca bölgesel gelişmelerle ilgili olarak Türkiye’nin değerlendirmelerini almaktan her zaman memnuniyet duyduklarını kaydetti.

TÜRKİYE’NİN TERÖRLE MÜCADELEDEKİ KARARLILIĞI

Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül ise, bu konuda İran ile güvenlik birimlerimiz arasında ihdas edilen iş birliğinin süreceğini ifade etti.

Bu yıl Şubat ayında İran’a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında ikili iş birliği alanlarında kararlaştırılan hususlarda kaydedilen ilerlemeler hakkında her iki Dışişleri Bakanı’ndan bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ve İran’ın bölgesel gelişmeler konusunda her seviyede istişareleri sürdürmelerinin önemine işaret etti.

İran Dışişleri Bakanı Salihi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun davetlisi olarak ülkemize bir çalışma ziyareti gerçekleştiriyor.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı