KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bayan Gül, Metin Sabancı Okulları’nın Açılış Törenine Katıldı

16.10.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bayan Gül, Metin Sabancı Okulları’nın Açılış Törenine Katıldı

 

Metin Sabancı Okulları’nın açılış törenine katılan Hayrünnisa Gül, insanın sürekli gelişen bir varlık olduğunu ve gelişmenin en önemli yolunun da eğitimden geçtiğini belirterek, “Eğitim, doğduğumuz anda başlayan ve nefes almak gibi hayatımızın son aşamasına kadar devam eden bir süreç” dedi. 

Metin Sabancı Okulları
Açılış Töreni
Hayrünnisa Gül'ün
Konuşması

Metin Sabancı Okulları’nın açılış töreni, Hayrünnisa Gül’ün katılımıyla İstanbul’da yapıldı. Tören alanına gelişinde Türkan Sabancı, Güler Sabancı, Dilek Sabancı ve okul yetkilileri tarafından karşılanan Bayan Gül, Erol Evgin’in sunuculuğunu üstlendiği programda bir konuşma yaptı. Kürsüye okulda eğitim gören Kaan Karabayık’ın eşliğinde gelen ve bir süre kendisiyle sohbet eden Bayan Gül, konuşmasına eğitimin önemine vurgu yaparak başladı. 

“EĞİTİM KONUSUNDA HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR”

İnsanın sürekli gelişen bir varlık olduğunu ve gelişmenin en önemli yolunun da eğitimden geçtiğini belirten Bayan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitim, doğduğumuz anda başlayan ve nefes almak gibi hayatımızın son aşamasına kadar devam eden bir süreç… Bugün hızla değişen dünyamızda bir ülkenin zenginliği, sahip olduğu eğitimli insan gücü ile ölçülüyor.  Bu nedenle, ‘Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır’ anlayışıyla, eğitimin en öncelikli mesele olarak ele alınması gerektiğini düşünüyorum.” 

Bu konuda devletin yanında, sivil toplum kuruluşlarına ve hayırseverlere de görev düştüğünü ve kendisinin de tüm çocuklara karşı sorumluluk hisseden bir anne olarak üzerine düşeni yapmaya gayret ettiğini belirten Bayan Gül, himayesinde yürütülen projeler hakkında bilgi verdi.  

“243 ÇOCUĞUM VAR VE BU SAYI HER YIL ARTIYOR”

Türkiye’nin genç ve dinamik bir nüfusu olduğunu yaklaşık 20 milyon öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Bayan Gül, “Ancak maalesef hepsinin imkânları eşit değil. Maddi imkânsızlıklar içindeki başarılı çocuklarımız çoğu zaman hak ettikleri yerlere gelemiyor. Biz de bu konuya dikkat çekmek ve elimizden geldiğince bu çocuklarımıza sahip çıkmak amacıyla 81 İlden 81 Yıldız Projesi’ni hayata geçirdik. Sporda ve derslerinde başarılı olan çocuklarımızı himayemize alarak, maddi – manevi destek sağlıyor, her türlü sorunlarında yanlarında olmaya çalışıyoruz. İtiraf edeyim ki, biraz kalabalık bir aileyiz. Şu anda 243 çocuğum var ve bu sayı her yıl katlanarak artıyor. Manevi anneleri olarak onların başarılarıyla gurur duyuyorum” diye konuştu.

Ülkemizdeki ‘okumama’ sorununa dikkat çekmek ve çocuklarımızı kitap okumaya özendirmek amacıyla 3 yıldır kitap okuma şenlikleri düzenlediklerini belirten Bayan Gül, bu etkinliklerde sanat, spor ve düşünce dünyamızın önde gelen isimlerinin katılımcılara kitap okuduğunu bunun ise çocukların kitapla bağını güçlendirdiğini kaydetti. 

Eğitimle ilgili bir başka projenin de “Emekliyiz Gönüllüyüz” olduğunu belirten Bayan Gül, bu proje ile emekli öğretmenlerimizin gönüllü olarak devletin koruması altındaki çocuklarımızın eğitimlerine destek olmasını sağlayarak bir yandan bu çocukların başarılarını arttırmayı, diğer yandan da sosyal ve duygusal gelişimlerini desteklemeyi hedeflediklerini söyledi. 

“ÖNCELİĞİMİZ ENGELLİ ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİ”

Bütün bu çalışmaların içinde en önemli yeri engelli çocuklarımızın eğitiminin tuttuğunu belirten Bayan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Engellilerin eğitim görebileceği ve sosyal hayatın her alanında etkin olabileceğini anlatmak için başlattığımız Eğitim Her Engeli Aşar, ülkemizde bu konuda uygulanan en kapsamlı proje. 2,5 yıldır yürütülen bu proje ile 81 ilimizde engelli çocuğu olan yaklaşık 28 bin aile ziyaret edilerek devletimizin engellilere sağladığı eğitim imkânları anlatıldı. Yaklaşık 3 bin okulda seminerler düzenlendi ve eğitimcilerimiz, projenin hedeflerinden biri olan, engelli çocukların diğer çocuklarla aynı okullarda eğitim gördüğü kaynaştırma eğitimi konusunda bilgilendirildi. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki, tüm bu çalışmalar neticesinde, ülkemizde eğitim gören engelli sayısında yüzde 109 oranında artış sağlandı.  Bu rakamlar tabi ki yüzümüzü güldürüyor, ama hepimiz biliyoruz ki engelli çocuklarımızın eğitimi konusunda aşılması gereken daha çok yolumuz var. Hedefimiz, ülkemizdeki her bir engelli evladımızı, hak ettiği modern eğitim imkânlarına kavuşturmak. Ne mutlu bize ki, bugün bu hedefe ulaşma yolunda önemli bir adım daha atıyoruz.” 

“BİZ YARDIMLAŞMAYI BİLEN GÖNLÜ ZENGİN BİR MİLLETİZ”

Ülkemizde yardımlaşmanın ve dayanışmanın çok önemli olduğunun altını çizen Bayan Gül, “Bizler kültüründe, geleneğinde yardımlaşmayı ön planda tutan, çaresizlere el uzatmayı, dara düşenin yanında olmayı bilen gönlü zengin bir milletiz. Hayırseverlerimizin ülkemize kazandırdıklarıyla hepimiz gurur duyuyoruz. Bugün burada birazdan açılışını gerçekleştireceğimiz okullar da bunun en iyi örneği” diye konuştu. 

Engelli çocuklarımıza eğitim yuvası olacak bu okulların sayısı arttıkça, evlerinde dört duvar arasında yaşamaya mahkûm edilen, kaderleriyle baş başa bırakılan engellilerin sayısının azalacağını belirten Bayan Gül, Metin Sabancı okullarının da ülkemiz için hayırlı olmasını diledi. Bayan Gül, gönül zenginliğinin her şeyden daha önemli olduğunu gösteren Sabancı ailesini kutladığını da ifade ederek, merhum Sakıp Sabancı'ya da bir kez daha rahmet dilediğini söyledi. 

Sabancı Vakfı ve Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dilek Sabancı ise konuşmasında, temel amaçlarının örnek bir kurum yaratmak olduğunu ifade etti. Okulda eğitim gören Kaan Karabayık da “Bugün burada bizler için bir adım atıyorsunuz. Ben de arkadaşlarımla beraber kocaman adımlar atacağımıza söz veriyorum. İyi ki varsınız” dedi. 

Konuşmaların ardından Türkan Sabancı ve Dilek Sabancı tarafından Bayan Gül'e plaket verildi. Bayan Gül de, Erol Evgin'e vakıf adına bir plaket sundu. 

Törenin ardından okulu gezen ve çalışmalar hakkında bilgi alan Bayan Gül, bazı sınıfları ziyaret ederek eğitim gören çocuklarla sohbet etti. Bayan Gül, 9 çocuk ve 3 gönüllü öğrencinin bulunduğu ‘Yaratıcı Sanatlar Grup Terapi Odası’nı da ziyaret ederek, çocuklarla birlikte bir süre terapi yaptı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı