KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Irak Dışişleri Bakanı Zebari Çankaya Köşkü’nde

12.10.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Irak Dışişleri Bakanı Zebari Çankaya Köşkü’nde

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi ikinci toplantısının hazırlıklarıyla ilgili olarak ülkemizi ziyaret eden Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

IRAK DIŞİŞLERİ BAKANI: “IRAK HALKININ SELAM VE HÜRMETLERİNİ GETİRDİM”

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da hazır bulunduğu kabulde Zebari, Irak Cumhurbaşkanı Talabani, Başbakanı Maliki ve Meclis Başkanı Nuceyfi’nin yanı sıra birçok Iraklı siyasetçinin ve Irak halkının selam ve hürmetlerini getirdiğini ifade etti. Ülkemize karşı dostane duygular beslediklerini belirten Zebari, Türkiye’nin yükselen uluslararası profilini takdirle izlediklerini, müşterek kaderimiz ve geleceğimiz için Türkiye ile Irak arasındaki iş birliğinin güçlü bir biçimde sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

Esasen diplomatik temsil, yatırımlar, iletişim, ulaştırma gibi alanlarda bu iş birliğinin devamı için gerekli altyapının tesis edilmiş olduğunu söyleyen Zebari, bu çerçevede Türkiye ziyareti sırasında Irak’ın Gaziantep Başkonsolosluğunun resmî açılışını da yapacağını hatırlattı.

“İKİ ÜLKE ARASINDAKİ SİYASİ VE EKONOMİK İŞ BİRLİĞİNİN GÜÇLENDİRİLEREK GELECEĞE TAŞINMASI ÖNEMLİ”

Cumhurbaşkanı Gül ise, Iraklı yöneticileri ülkemizde ağırlamaktan her zaman memnuniyet duyduğumuzun altını çizerken tüm Iraklı dostlarımıza selamlarının iletilmesini istedi. Cumhurbaşkanı Gül, Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi’nin siyasi ve ekonomik iş birliğinin güçlendirilerek geleceğe taşınması bakımından çok önemli bir mekanizma olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, hafta boyunca Irak’ta bir dizi bombalı terör saldırısı gerçekleştirildiğini teessürle öğrendiğini ve bu eylemleri gerçekleştirenleri lanetlediğini vurgulayarak Irak halkına en samimi taziye dileklerini iletti. PKK terör örgütünün ülkemizde genç kızları, kadınları ve masum sivilleri katleden eylemlerinin son dönemde artış gösterdiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, terörle mücadelede gerekli tüm tedbirleri hayata geçirme kararlılığımızın ve bu konuda Irak makamlarından etkin iş birliği beklediğimizin de altını çizdi.

Dışişleri Bakanı Zebari de, Türkiye ile Irak arasında çözüme kavuşturulamayacak hiçbir konu bulunmadığını söyledi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı