KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Hindistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Çankaya Köşkü’nde

11.10.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Hindistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Çankaya Köşkü’nde

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hindistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Eyaletler Konseyi Başkanı M. Hamid Ansari ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in konuğu olarak Türkiye’ye gelen Hindistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Eyaletler Konseyi Başkanı Ansari, beraberinde bir Parlamento heyeti ile ülkemize resmî bir ziyaret gerçekleştirdi. Kabulde, TBMM Başkanı Çiçek de bulundu.

“İKİ ÜLKE İŞ BİRLİĞİ VE EŞ GÜDÜM İLE HAREKET ETMEKTEDİR”

2010 Şubat ayında Hindistan’a gerçekleştirdiği resmî ziyaretin anılarının hâlâ hafızasında tazeliğini koruduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ansari’nin amcası ve babasının 1912 Balkan Savaşı sırasında yaralı askerlerimizi tedavi etmek için gelen Hindistanlı doktorlar arasında yer almasını hiçbir zaman unutmayacağımızı söyledi ve bir süre önce annesi vefat eden Ansari’ye başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanı Gül, dünyanın en büyük demokrasisi olan ve son yıllarda hızla kalkınan Hindistan ile ilişkilerimizin sağlam bir zemine oturduğunu, iki ülkenin gerek ikili ilişkilerini geliştirmek, gerekse uluslararası meselelerde iş birliği yapmak ve eş güdüm içinde hareket etmek yönünde ortak iradeye sahip olduğunu belirtti.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI ANSARİ: “TÜRK KÜLTÜRÜ BİZE YABANCI DEĞİL”

Hindistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ansari ise, iki güçlü medeniyet ve demokrasi olarak Hindistan-Türkiye ilişkilerini daha da geliştirmekte kararlı olduklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ansari, aslında Türk kültürünün kendilerine yabancı olmadığını, Türkçe ile Urduca arasında binlerce ortak kelime bulunduğunu ve hatta “urdu” kelimesinin Türkçe “ordu” sözcüğünden geldiğini söyledi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı