KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bayan Gül’den Emekli Öğretmenlere: “Gönüllüler Ordusunun Bir Neferi Olun”

06.10.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bayan Gül’den Emekli Öğretmenlere: “Gönüllüler Ordusunun Bir Neferi Olun”

 

Hayrünnisa Gül’ün himayesinde yürütülen “Emekliyiz Gönüllüyüz” projesinin tanıtım toplantısı Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirildi. Emekli öğretmenleri devletin koruması altındaki çocukların eğitimlerine destek olmaya çağıran Bayan Gül, “Gelin çocuklarımıza umut olun, ülkemizin yarınlarına bir kez daha ışık tutun. ‘Emekliyiz Gönüllüyüz’ projesine katılarak gönüllüler ordusunun bir neferi de siz olun” dedi.

Bayan Gül'ün Hitabı
Fatma Şahin
Egemen Bağış
Kabul
Pakize Hatipoğlu
Sunuş
Şiir
Mini Konser
Kum Gösterisi
Proje Filmi
Tanıtım Filmi

Hayrünnisa Gül’ün himayesinde başlatılan “Emekliyiz Gönüllüyüz” projesinin tanıtım toplantısı Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirildi.

Toplantıda bir konuşma yapan Bayan Gül, uzun yaz tatilinin ardından okulların açıldığı, eğitim ve kültür dünyamızın yeniden hareketlendiği bu sonbahar günlerinde projelerinin de yeni bir canlılık kazandığını belirtti. Bayan Gül, geçen hafta Konuşan Kitap Şenliği’nin dördüncüsünü Ordu’da gerçekleştirdiklerini, ardından da Konya’da Bedensel Engelliler Voleybol Turnuvası’nın ödül törenine katıldıklarını hatırlattı.

Bayan Gül, konuşmasının başında eğitim, kültür, sanat ve siyaset dünyamızın temsilcilerinden oluşan seçkin bir topluluğu Çankaya Köşkü’nde ağırlamaktan duyduğu büyük memnuniyeti dile getirdi.

“PROJENİN PİLOT UYGULAMASI 2 YILDIR 6 İLDE YÜRÜTÜLÜYOR”

“Emekliyiz Gönüllüyüz” projesinin amacının, emeklilik dönemlerinde aktif ve üretken bireyler olarak toplumsal hayata katılmak isteyen öğretmenlerin, devletin koruması altındaki çocuklarımızın eğitimlerine destek olmasını sağlamak olduğunu belirten Bayan Gül, “Böylece bir yandan bu çocuklarımızın akademik, sanatsal ve sportif başarılarını arttırmayı; diğer yandan da sosyal, duygusal ve zihinsel gelişimlerini desteklemeyi hedefliyoruz. Projenin pilot uygulaması 2 yıldır 6 ilde yürütülüyor. Yapılan çalışmalar neticesinde toplam 82 gönüllü öğretmene ve onlar aracılığıyla da yüzlerce çocuğumuza ulaştık. Elde edilen bu sonuç, sayısal olarak yeterli görünmese de yapılan işin niteliği, projenin Türkiye geneline yaygınlaştırılmasında en büyük etken oldu” dedi.

“EMEKLİYİZ GÖNÜLLÜYÜZ PROJESİNİ TÜRKİYE GENELİNE YAYGINLAŞTIRIYORUZ”

Bayan Gül, bir tek çocuğun hayatına dokunmanın ve onun geleceğe daha güvenle bakmasını sağlamanın değerinin hiçbir şeyle ölçülemeyeceğini vurguladı. Bu projede bunun pek çok örneğine şahit olduklarını belirten Bayan Gül, “Biraz önce flüt performansını büyük bir zevkle dinlediğimiz Merve bunlardan sadece biri. İşte bu çocuklarımızdan aldığımız cesaretle bugün ‘Emekliyiz Gönüllüyüz’ projesini Türkiye geneline yaygınlaştırıyoruz” dedi.

Bayan Gül, koruma altındaki çocukların toplumsal hayata uyum sağlayabilmeleri ve gelecekte üstlenecekleri rolleri doğru şekilde geliştirebilmeleri adına olumlu modellerle bir araya gelmelerinin çok önemli olduğuna işaret etti. Bayan Gül ayrıca, aile ortamında büyüme şansına sahip olamayan çocuklarımızın, hiçbir karşılık beklemeden kendileriyle ilgilenen gönüllülerle kuracakları sevgi bağlarının bu çocukları hayata da bağlayacağını ifade etti.

“GÖNÜLLÜLÜK, İHTİYAÇ OLAN HER YERDE KARŞILIKSIZ OLARAK ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYABİLMEKTİR”

Pilot uygulamanın en başarılı ili olan Konya’da proje kapsamında yapılan toplantıda, bir yurt müdürünün “Bazen çocuklara kendilerine ne kadar değer verdiğimizi ve onları çok sevdiğimizi anlatmakta zorlanıyoruz. Her şeyi görevimiz olduğu için yaptığımızı düşünüyorlar. Herhangi bir kazancı olmadan kendilerine zaman ayıran, onlarla düzenli çalışmalar yürüten gönüllülerimiz, çocuklarımıza, bazı işlerin sevgiyle yapılabildiğini gösterdiler. Karşılıksız sevilip kollandıklarını hissetmeleri, onların en çok ihtiyaç duydukları şey” şeklindeki sözlerinin bu gerçeği çarpıcı bir şekilde gözler önüne serdiğini aktaran Bayan Gül, “Gönüllülük de bu zaten. İhtiyaç olan her yerde elini taşın altına koyabilmek. Bunu yaparken de hiçbir karşılık beklememek…” dedi.

“GÖNÜLLÜLÜK KONUSUNDA TOPLUMU BİLİNÇLENDİRMELİYİZ”

Gönüllü faaliyetlere katılım oranı bazı ülkelerde yüzde 70’lere ulaşırken Türkiye’de bu oranın sadece yüzde 1,7 olduğuna da dikkat çeken Bayan Gül, şunları söyledi: “Bizim gibi yardımlaşmayı, fedakârlığı, geleneğinin, kültürünün, inancının ilk sırasına koyan bir toplum için bu, üzerinde düşünülmesi gereken bir tablo… Bu tablo gösteriyor ki, ülkemizde gönüllülük konusuna dikkat çekmek, her alanda bu anlayışın benimsenmesini ve yaygınlaşmasını sağlamak için toplumu bilinçlendirmeliyiz.”

Bu anlamda, “Emekliyiz Gönüllüyüz” projesini çok önemli bir adım olarak nitelendiren Bayan Gül, başta emekli öğretmenler olmak üzere bütün vatandaşları projeye katılmaya davet etti.

“GÖNÜLLÜ OLMAK EN ÇOK SİZ ÖĞRETMENLERİMİZE YAKIŞIYOR”

Bayan Gül konuşmasında öğretmenlere, “Yeni nesilleri hayata hazırlayan, bilgili ve bilinçli bireyler olarak topluma kazandıran sizlersiniz. Yıllarca büyük fedakârlıklarla çocuklarımızı adeta nakış işler gibi, sabırla işlediniz. En güzel sıfatları arka arkaya sıralasak, uzun uzun methiyeler dizsek bile, hakkınızı, emeğinizi, değerinizi yeterince anlatamayız. Sizlerin bir ömür biriktirdiğiniz, her geçen gün kıymetlenen bilgi ve tecrübeniz hiçbir kitabın içine sığdırılamayacak kadar zengin. Bu zenginlikten çocuklarımızı mahrum etmeyin” tavsiyesinde bulundu. Bayan Gül konuşmasını, “Öğretmenlik bir hayat tarzıdır, emekli olunca bir köşeye çekilip oturulacak bir meslek değildir. Asıl bu dönemde daha aktif olmalı, hayata daha çok katılmalı, tecrübelerinizi gençlerle paylaşmalısınız. Gönüllülüğün erdemini sizlere anlatmaya gerek yok. Hiçbir karşılık beklemeden çalışmanın ne demek olduğunu siz zaten biliyorsunuz. Bu nedenle gönüllü olmak en çok da siz öğretmenlerimize yakışıyor. Gelin çocuklarımıza yine umut olun, ülkemizin yarınlarına bir kez daha ışık tutun. ‘Emekliyiz Gönüllüyüz’ projesine katılarak gönüllüler ordusunun bir neferi de siz olun” şeklinde sürdürdü.

Bayan Gül konuşmasının sonunda, projeye destek veren öğretmenler başta olmak üzere, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine, valilere ve emeği geçen herkese teşekkür ederek projeye katılımın her geçen gün artması dileğini de ifade etti.

FLÜT VE ŞİİR DİNLETİSİ

“Her İnsan Gönüllüdür” adlı kısa bir film gösterisi ile başlayan toplantıda, sırasıyla projenin tanıtım filmi, ENBE&Leyla Gencer Çocuk Korosu’nun konseri, yetiştirme yurtlarında kalan Merve Başoğlu ile Seval İşli’nin flüt ve şiir dinletisi gerçekleşti. Veysel Çelikdemir’in Kum Sanatı Performansı da katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.

Toplantıda ayrıcı Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile emekli öğretmen Pakize Hatipoğlu birer konuşma yaptı.

CUMHURBAŞKANI GÜL, SANATÇILARI KABUL ETTİ

Programın ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Emekliyiz Gönüllüyüz” projesinin tanıtım toplantısına katılan sanatçı ve valileri kabul etti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı