KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bosna-Hersek Baş Müftüsü Çankaya Köşkü’nde

03.10.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bosna-Hersek Baş Müftüsü Çankaya Köşkü’nde

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in davetlisi olarak Türkiye’de bulunan Bosna-Hersek Baş Müftüsü Dr. Mustafa Efendi Ceriç ve beraberindeki Balkan müftülerinden oluşan heyeti kabul etti.

“BALKAN ÜLKELERİNDEKİ MÜSLÜMAN TOPLULUKLAR, İKİLİ İLİŞKİLERİMİZİN EN ÖNEMLİ AYAKLARINDAN BİRİ”

Cumhurbaşkanı Gül, kabul sırasında Balkanlar'da yakın geçmişte acılı dönemler yaşandığını, günümüzde birlik ve dayanışma ruhunun hâkim olmasının büyük önem taşıdığını, bu bağlamda dinî liderlerin halkın örnek aldığı kişiler olarak toplumsal birliğin muhafazası bakımından sorumlulukları bulunduğunu ifade etti. Türkiye’nin de bu anlayışla Balkanlar'da herkese yardım elini uzatma ilkesi doğrultusunda hareket ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, Balkan ülkelerindeki Müslüman topluluklarının, bu ülkelerle sahip olduğumuz ikili ilişkilerin en önemli köprü ayaklarından birini oluşturduğunu vurguladı.

Baş Müftü Ceriç ise kabulde, Türkiye’nin Balkanlar'daki Müslüman cemaatine sağladığı katkılardan dolayı teşekkür etti ve Türkiye'nin çeşitli alanlarda her geçen gün kaydettiği ilerlemeden büyük memnuniyet duyduklarını, başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere ilgili makamlarla verimli bir iş birliği yürüttüklerini belirtti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı