KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Hollanda Başbakan Yardımcısı Çankaya Köşkü’nde

28.09.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Hollanda Başbakan Yardımcısı Çankaya Köşkü’nde

 

Cumhurbaşkanı Gül, Hollanda Başbakan Yardımcısı ve Ekonomik İşler, Tarım, Enerji ve Yenilikçi Teknoloji Bakanı Maxime Verhagen ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

2012 - TÜRKİYE-HOLLANDA DİPLOMATİK İLİŞKİLERİNİN 400. YIL DÖNÜMÜ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda ile ilişkilerin önemli bir tarihî geçmişi olduğunu ve önümüzdeki yıl iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 400. yıl dönümünün kutlanacak olduğunu hatırlattı. Günümüzde de ikili iş birliğinin çok boyutlu niteliğiyle dikkat çektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, Hollanda’nın sermaye miktarı bakımından Türkiye’de en çok yatırım yapan ülke olmasının da ilişkilere ayrı bir önem kazandırdığını vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca, Hollanda’nın AB Dönem Başkanlığı sırasında Türkiye’nin AB üyelik sürecine verdiği desteğin önümüzdeki dönemde de devam etmesini beklediğini ifade etti.

BAŞBAKAN YARDIMCISI VERHAGEN: “TÜRKİYE’NİN EKONOMİK BÜYÜMESİ ETKİLEYİCİ”

Hollanda Başbakan Yardımcısı Verhagen ise, 400. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde birçok faaliyet planlandığını, Türkiye ile Hollanda arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerde son dönemde önemli gelişmeler kaydedildiğini dile getirdi. 400. yıl dönümü bağlamında kazanılacak ivme sayesinde ikili iş birliğinin her alanda daha da güçleneceğine inandıklarını söyleyen Başbakan Yardımcısı Verhagen, Türkiye’nin sergilediği ekonomik büyümeden çok etkilendiklerini ve bu olumlu atmosfer ışığında mevcut iş birliğinin artacağına inandıklarını söyledi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı