KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Kırgız Meclis Başkanı ile Görüşme

27.09.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Kırgız Meclis Başkanı ile Görüşme


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgız Meclis Başkanı Ahmatbek Keldibekov ve beraberindeki heyet ile Esenboğa Havalimanı Büyük Şeref Salonu’nda bir görüşme gerçekleştirdi.

 

Ortak dil, inanç, tarih, kültür ve değerleri paylaştıkları Türkiye ile çok müstesna ilişkileri bulunduğunu vurgulayan Meclis Başkanı Keldibekov, Kırgızistan’ın geçen yıl çok zor bir dönemden geçtiğini ve bu zor süreçte Türkiye’nin sağladığı maddi ve manevi destek için müteşekkir olduklarını söyledi. Meclis Başkanı Keldibekov ayrıca, iki ülke arasında diplomatik ilişki tesisinin ve Kırgızistan’ın bağımsızlığının bu sene yirminci yıl dönümünün idrak edileceğini, bu çerçevede çeşitli etkinlikler düzenlendiğini bildirdi.

Meclis Başkanı Keldibekov, Kırgızistan Meclisi’nde her partiden, kökenden ve görüşten temsilcinin görev yaptığının altını çizerek önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidileceğini, geçen yılki Meclis seçimleri gibi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de şeffaf, düzenli ve sorunsuz gerçekleşmesini hedeflediklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Gül’ün 2009’da Kırgızistan’a gerçekleştirdiği ziyaretin çok başarılı geçtiğini söyleyen Meclis Başkanı Keldibekov, bu ziyaretle yakalanan dinamizmin güçlü bir şekilde geleceğe taşınması için Kırgızistan Meclisi’nin de her türlü katkıyı vermeye hazır olduğunu kaydetti.

“KIRGIZİSTAN’A DESTEK KARARLILIKLA SÜRDÜRÜLECEK”

Cumhurbaşkanı Gül de kabulde, Kırgızistan’ın geçen yıl yaşanan tatsız olaylardan sonra demokratikleşme yolunda attığı adımların ve Türkiye-Kırgızistan ilişkilerinin ulaştığı seviyenin iftihar kaynağı olduğunu belirtti. Kırgızistan Meclisi’nde her parti ve görüşten üye bulunmasının büyük bir avantaj teşkil ettiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, gelinen aşamada Meclis’in sorumluluğunun büyük olduğunu, Kırgızistan’ın ilk defa çok partili demokrasi deneyiminden geçtiğini, bu bakımdan Meclis’te elbirliğiyle sağlam demokratik temellerin atılması için çalışılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye’nin Kırgızistan’a yardım ve desteklerinin önümüzdeki dönemde de kararlılıkla sürdürüleceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, Kırgızistan’ın bu süreci başarıyla tamamlaması olunduğunu dile getirdi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı