KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Bu Saldırılar Çaresizliklerinin ve Zayıflıklarının Neticesidir”

20.09.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Bu Saldırılar Çaresizliklerinin ve Zayıflıklarının Neticesidir”



Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte, bu akşam Berlin’de Almanya Cumhurbaşkanı Wulff ve eşi Bettina Wulff’un onuruna verdiği resepsiyondan sonra Türk gazetecilere Ankara ve Siirt’te düzenlenen saldırılarla ilgili açıklama yaptı.
 

Saldırıların, insanlık dışı, hunharca ve kalleşçe yapılan saldırılar olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Bugün de biliyorsunuz Ankara’da yine böyle insanlık dışı bir saldırı oldu. Burada tüm dünyanın dikkatini çekmek istediğim şey, hunharca yapılan, kalleşçe yapılan saldırılar bunlar. Ankara’nın ortasında insanlara yapılan, düğünden dönen insanlara yapılan... Bunlar tamamen şuurunu kaybetmiş, insanlıkla hiçbir ilişkisi olmayanların yaptığı işler. Bunlar işte kendilerini bu şekilde hazırlıyorlar. Bu aslında tüm dünyada nefretle karşılanıyor. Sadece Türkiye'de değil. Bunu bilsin herkes. Ve hiçbir şekilde devletimiz bunlara herhangi bir taviz vermeyecektir ve kararlılıkla bunların üstesinden gelecektir” şeklinde konuştu. 

“DÜNYANIN BAZI YERLERİNDE BUNLARA ANLAYIŞLA BAKANLAR DA ONLARDAN NEFRET ETMEYE BAŞLADI” 

Bu saldırıları planlayanların gerçek yüzlerinin ortaya çıktığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Hala bunlara dünyanın bazı yerlerinde anlayışla bakanlar vardır. Onlar da nefret etmeye başladı bunlardan. O bakımdan bu çaresizliklerinin neticesidir. Bu zayıflıklarının neticesidir. Ne yapacaklarını bilmemelerinin neticesidir. Ankara’nın ortasında, dükkân ve iş yerlerinde masum insanlara karşı yaptıkları bu saldırılar aslında bir intihardır. Bunlara karşı mücadele kararlılıkla sonuna kadar devam edecektir” dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı