KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bayan Gül, Bayan Wulff ile Berlin’de Anaokulu Ziyaret Etti

19.09.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bayan Gül, Bayan Wulff ile Berlin’de Anaokulu Ziyaret Etti

 

Almanya'nın başkenti Berlin'deki temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un eşi Bettina Wulff ve Almanya Aile, Yaşlılar, Kadın ve Gençlik Bakanı Kristina Schröder ile engelli çocukların yaşıtlarıyla birlikte eğitim aldıkları Ina Anaokulu’nu ziyaret ettiler.

CUMHURBAŞKANI EŞLERİNE KÂTİBİM TÜRKÜSÜ

Bayan Gül ve Bayan Wulff, kendilerini çiçeklerle karşılayan çocuklarla bir süre konuştular ve birlikte bazı çocukları salıncakta salladılar. Çocukların Türkçe söyledikleri “Kâtibim” türküsünün yanı sıra farklı dillerde seslendirdikleri şarkıları da dinleyen Cumhurbaşkanı eşleri, üç Türk çocuğun anneleri ile de bir süre sohbet ettiler.

Bayan Gül ve Bayan Wulff daha sonra anaokulunu gezerek, burada yürütülen çalışmalar ve engelli çocukların diğer çocuklarla birlikte karma eğitim yapmasını amaçlayan projeyle alakalı yetkililerinden bilgi aldılar.

“FARKLILIKLARIN ZENGİNLİK OLDUĞUNU ÖĞRENİYORLAR”

Basın mensuplarının ziyarete ilişkin değerlendirmelerini sorması üzerine Bayan Gül, burada çocuklarla ve annelerle bir araya geldiğini, hepsinin de bu anaokulunu bilinçli olarak seçtiğini gördüğünü belirterek, şunları söyledi: “Biliyorsunuz biz de Türkiye'de engelli çocuklarla böyle bir eğitim yapıyoruz. Burada entegre deniliyor, biz kaynaştırmalı eğitim sistemi diyoruz. Kaynaştırmalı eğitim sisteminde, çocukların toplumsal hayata hem uyumlarını sağlamış oluyoruz hem de çocuklarımızın hoşgörüyü öğrendiklerini görüyoruz. Burada da çocuklar daha küçük yaştan itibaren, farklılıklarına rağmen beraber olmayı, aynı okulu, aynı sınıfı paylaşmayı öğreniyorlar. Farklılıkların zenginlik olduğunu öğreniyorlar. Bu da demokratikleşme adına, toplumsal uyum adına gerçekten çok önemli bir adım. Bayan Wulff’a da gerçekten çok teşekkür ediyorum. Gerçekten kendimizi evimizde gibi hissettirdiler. Böylece birbirimizin tecrübelerimizden faydalanabileceğimiz gördük. İnşallah böyle projelerde biz onların, onlar bizlerin tecrübelerinden yararlanır. Birçok defa da bir araya gelme fırsatımız olur.”

“ÇOCUKLARIN 5 DİLİ BİR ARADA ÖĞRENEBİLDİKLERİNİ GÖRDÜK”

Bayan Gül, basın mensuplarının çocukların Türkçe şarkı söylediklerini hatırlatması üzerine de: “Türkçe de söylediler, 5 dilde birden de söylediler. Böylelikle çocukların küçük yaştan itibaren 5 dili bir arada öğrenebildiklerini gördük. O kadar hızlı öğrenme kabiliyetleri var ki, hepsini de çok güzel söylediler” dedi.

BAYAN WULFF: “ANAOKULUNUN FAALİYETLERİNDEN ÇOK ETKİLENDİM”

Bayan Wulff da yaptığı açıklamada anaokulunun faaliyetlerinden çok etkilendiğini belirterek, aileler, pedagoglar ve eğitmenlerin düzenli bir şekilde görüş alışverişinde bulunduğunu ve çocukların en iyi şekilde teşvik edildiğini ifade etti.

Sohbet ettikleri Türk annelerin de anaokulundan çok memnun olduklarını ve anaokulu için çok çaba harcadıklarını gördüğünü kaydeden Bayan Wulff, çocuklarının hayata en iyi şekilde atılması için bu annelerin aktif şekilde çaba harcadığını söyledi.

BAKAN SCHRÖDER: “DİL EĞİTİMİNİN ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞUNU TESPİT ETTİK”

Bakan Schröder de annelerle konuştuklarında dil eğitiminin çok önemli olduğunu tespit ettiğini, annelerin çocuklarını iki dilli olarak yetiştirmek istediğini, bunun başarılması durumunda çocukların gerçekten de gelecekte iş hayatında çok başarılı olabileceğini kaydetti.

Bayan Gül ve Bayan Wulff, anaokulundan çıkarken çevrede toplanan Türk kökenli vatandaşlarla da selamlaştı.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı