KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Kreuzberg’de Türk Vatandaşlarıyla Sohbet

18.09.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Kreuzberg’de Türk Vatandaşlarıyla Sohbet

 

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, Almanya Cumhurbaşkanı Wulff ve Bayan Wulff'un onurlarına verdiği özel akşam yemeğine katıldılar. Daha sonra "Küçük İstanbul" diye anılan Kreuzberg'deki bir restoranda çay içen Cumhurbaşkanı Gül, burada Türk vatandaşları ile bir süre sohbet etti.

ÖZEL AKŞAM YEMEĞİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül,  Cumhurbaşkanı Christian Wulff ve eşi Bettina Wulff’un kendileri onuruna Türk Mahallesi Kreuzberg'deki bir restoranda verdiği özel akşam yemeğine katıldılar.  

Cumhurbaşkanları ve eşleri, yemeğin ardından Berlin'de “Küçük İstanbul” olarak anılan Türk mahallesi Kreuzberg'e geldiler. Bölgede bulunan Türk vatandaşları Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekileri alkışlarla karşıladı.  

CUMHURBAŞKANI GÜL VE WULFF KREUZBERG’DE

Daha sonra Hasır Restorant’ta bir süre oturup çay içen Cumhurbaşkanı Gül ve Cumhurbaşkanı Wulff burada, Berlin'de gerçekleştirilen Eyalet Meclisi seçimlerinde Yeşiller Partisi'nden milletvekili seçilen Özcan Mutlu ve Hıristiyan Demokrat Parti'nin seçilemeyen Türk adayı Ertan Taşkıran ile sohbet etti. 

Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, yanına gelen dokuz yaşındaki Almanya Minikler Karate Şampiyonu Seden Buğur ile de konuştu. Restoranda bulundukları sırada 40 yıldır Almanya'da yaşadığını belirten Kayserili Ali Diken ile de sohbet eden Cumhurbaşkanı Gül, Alman Cumhurbaşkanı’na Diken'in hemşerisi olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Wulff da geçen yıl gerçekleştirdiği Türkiye ziyareti sırasında Kayseri'ye yaptıkları geziyi hatırlatarak, kenti ne kadar beğendiğinden söz etti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı