KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Christian Wulff ile Wannsee Gölü'nde Gezinti

18.09.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Christian Wulff ile Wannsee Gölü'nde Gezinti

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, yarın gerçekleşecek resmî temaslar öncesinde özel bir program çerçevesinde Wannsee Gölü'nde tekne turu yaptı ve birlikte akşam yemeği yediler.

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül ile Almanya Cumhurbaşkanı Wulff ve eşi Bettina Wulff, Wannsee Limanı'nda bir araya geldikten sonra tekneye binerek Wannsee Gölü'nde gezinti yaptılar.

TARİHÎ HEİLAND KİLİSESİ ve SOĞUK SAVAŞ MÜZESİ

Wannsee Gölü’ndeki gezintisinin ardından, yürüyerek Heiland Kilisesi'ne gelen Cumhurbaşkanları ve eşleri, burada 1844 yılında inşa edilmiş olan kilise hakkında yetkililerden bilgi alarak binayı gezdiler. Almanya'nın bölünmüş olduğu dönemde ''yasak bölge''de bulunduğu için kullanılmayan kilise, 1990 yılında birleşmenin ardından restore edildi. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan kilisenin “bir dönemin sonunu” simgelediği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Gül ve Cumhurbaşkanı Wulff ile beraberlerindekiler daha sonra tekneyle kilisenin olduğu bölgeden ayrılarak, Soğuk Savaş Müzesi'ne gittiler.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı