KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, İran’da Tutuklanan Alman Gazetecilerle Görüştü

18.09.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, İran’da Tutuklanan Alman Gazetecilerle Görüştü



Almanya Federal Cumhuriyeti’ndeki resmî temaslarına yarın başlayacak Cumhurbaşkanı Gül, İran’da c
asusluk yaptıkları iddiasıyla tutuklanan ve kendisinin girişimlerinin ardından serbest bırakılan Alman gazetecileri kabul etti.

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kaldığı Ritz Carlton Otel’deki kabulde, Bild gazetesi muhabiri Marcus Hellwig ve foto muhabiri Jens Koch içeri girdiklerinde Cumhurbaşkanı Gül’e, Türkçe “Her şey için teşekkür ederiz” dediler. Cumhurbaşkanı Gül de “Bir şey değil” cevabını verdi. Şubat ayında İran’a gerçekleştirdiği ziyaret öncesinde Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un durumu kendisine ilettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, “O da sizler için çok uğraştı” dedi. 

TUTUKLANAN GAZETECİLER: “CUMHURBAŞKANI İNŞALLAH BİZİ KURTARIR”

Görüşmede gazeteciler, Tebriz’de hapishanede bulundukları sırada Cumhurbaşkanı Gül’ün İran’a geleceğini radyodan öğrendiklerini ve “Cumhurbaşkanı inşallah bizi kurtarır” diye dua ettiklerini anlattılar. 

İran’da zina suçundan idama mahkûm edilen Sakine Aştiyani’nin ailesiyle röportaj yapmak isteyen Alman gazeteciler Marcus Hellwig ve Jens Koch bu ülkede tutuklanmışlardı. Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Cumhurbaşkanı Gül’e şubat ayında İran’a gerçekleştirdiği ziyaret öncesi gazetecilerin durumunu iletmiş ve serbest bırakılmaları için destek istemişti. Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyareti sırasında durumu İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’a iletmesinden bir süre sonra iki gazeteci serbest bırakılmıştı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı