KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

MİT ile PKK Arasında Yapıldığı İddia Edilen Görüşme: “Amaç Terörü Bitirmektir”

18.09.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
MİT ile PKK Arasında Yapıldığı İddia Edilen Görüşme: “Amaç Terörü Bitirmektir”


Cumhurbaşkanı Gül, MİT ile terör örgütü PKK arasında yapıldığı iddia edilen görüşmeye ilişkin, “İstihbarat teşkilatımızın, Türkiye’nin en önemli meselesi olan böyle bir konuyla uğraşıyor olması, bunun içinde olmasından daha tabii bir şey olamaz. Amaç terörü bitirmektir. Terörü bitirmenin bütün yöntemleri bir strateji çerçevesi içerisinde yürütülür. İstihbarat teşkilatı da bu çerçevede üzerine düşeni yapar” dedi.

Almanya’ya hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında MİT ile PKK arasında yapıldığı iddia edilen görüşme ve sonrasında ortaya çıkan tartışmalarla ilgili bir soruya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Her devletin bu tip süreçler, bu tip görüşmelerle ilgili kurumu vardır” cevabını verdi.

“İSTİHBARAT TEŞKİLATI ÜZERİNE DÜŞENİ YAPAR”

Bu kurulun istihbarat teşkilatları olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, “MİT'in Türkiye'nin en önemli meselesi olan böyle bir konuyla uğraşıyor olması ve bunun içinde olmasından tabii bir şey olamaz. Amaç terörü bitirmektir. Terörü bitirmenin bütün yöntemleri bir strateji içinde yürütülür. İstihbarat teşkilatı da üzerine düşeni yapar” şeklinde konuştu.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı