KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Brezilya Dışişleri Bakanı Tarabya Köşkü’nde

12.09.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Brezilya Dışişleri Bakanı Tarabya Köşkü’nde

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Brezilya Dışişleri Bakanı Antonio de Aguiar Patriota ve beraberindeki heyeti Tarabya Köşkü’nde kabul etti.

“TÜRKİYE-BREZİLYA İLİŞKİLERİ KÜRESEL DÜZEYDE TAKDİR EDİLEN ÖRNEK BİR ORTAKLIK”

G-20 üyesi stratejik ortağımız Brezilya’nın Dışişleri Bakanı’nı ülkemizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, aralarındaki coğrafi uzaklığa rağmen her geçen gün gelişen Türkiye ve Brezilya ilişkilerinin küresel düzeyde takdir edilen örnek bir ortaklık teşkil ettiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, Brezilya Cumhurbaşkanı Rousseff’in önümüzdeki aylarda ülkemize gerçekleştireceği ziyareti de sabırsızla beklediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, başta Arap Baharı ve İsrail’le ilişkiler olmak üzere çeşitli bölgesel meseleler hakkında konuk bakan ile görüş alışverişinde bulundu.

DIŞİŞLERİ BAKANI PATRIOTA: “İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARİ İŞ BİRLİĞİNİ İLERLETMEK İSTİYORUZ”

Brezilya Dışişleri Bakanı Patriota ise, Türkiye’yi ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye ve Brezilya arasında gelişmekte olan ticari iş birliğini özellikle havacılık endüstrisi ve savunma sanayi alanlarında daha da ilerletmek istediklerini dile getirdi. Patriota ayrıca, başta Ortadoğu olmak üzere, pek çok bölgesel ve küresel meselede Türkiye ile iş birliğinde bulunmaya ve istişare yapmaya özel bir önem atfettiklerini ekledi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı