KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bahreyn Kralı Tarabya Köşkü’nde

03.09.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bahreyn Kralı Tarabya Köşkü’nde

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine Türkiye’yi ziyaret eden Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al-Halife ile ikili ilişkiler ve bölgesel konular başta olmak üzere değişik alanlardaki gelişmeler ele alındı.

Kardeşlik ve dostluk ortamında gerçekleşen görüşmelerde, iki ülke arasındaki yakın ilişkiler gözden geçirilirken, her alanda iş birliğinin derinleştirilmesine ve iki ülkenin karşılıklı çıkarları doğrultusunda ilişkilerin geliştirilmesine yönelik ortak irade de teyit edildi.

BÖLGESEL VE ULUSLARARASI FORUMLARDA İŞ BİRLİĞİ

Bölgesel ve uluslararası forumlarda iki ülke arasında daha yakın bir eşgüdüm, dayanışma ve iş birliği döneminin başlangıç noktası olması arzusunun ifade edildiği ziyaret sırasında, siyasi, ekonomik, kültürel ve bilimsel araştırma alanlarında iş birliğinin geliştirilmesi imkânları da değerlendirildi. Ayrıca, iki ülke arasında çeşitli alanlarda mevcut anlaşmaları etkinleştirmek amacıyla uzmanlar düzeyinde temasların arttırılmasının önemi vurgulanırken, kadın, gençlik, spor, kültür, turizm, medya, güvenlik ve bilimsel araştırmalar alanlarında da iş birliği olanakları görüşüldü.

BAHREYN’İN REFORM PROGRAMI

Kral Al-Halife’nin reform programı, son on yılda bu yönde attığı somut adımlar, geçtiğimiz aylarda Bahreyn'de vuku bulan üzücü olaylarla ilgili bağımsız bir Kraliyet Soruşturma Komisyonu oluşturması ve Bahreyn'de öngörülen reformlarla ilgili Ulusal Diyalog Girişimi’nin kurulmasından duyulan memnuniyet ifade edildi. Görüşmelerde Türk tarafı, Bahreyn'deki mevcut sorunların diyalog yoluyla ve Bahreyn halkının tüm kesimlerinin talep ve beklentilerine cevap veren reformların hayata geçirilmesiyle çözümlenebileceği hususunu da vurguladı.

Öte yandan Kral Al-Halife, Türkiye’nin bölgedeki sorunların barışçıl yollarla çözülmesine yönelik aktif rolünün Bahreyn tarafından memnuniyetle karşılandığını belirtirken, Türk tarafına, konukseverliği dolayısıyla şükranlarını sundu.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı