KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Palmer Komisyonu’nun Mavi Marmara Raporunu Değerlendirdi: “Bizim İçin Yok Hükmündedir”

02.09.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, Palmer Komisyonu’nun Mavi Marmara Raporunu Değerlendirdi: “Bizim İçin Yok Hükmündedir”



Cuma namazını Tarabya Merkez Camisi'nde kılan Cumhurbaşkanı Gül, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İsrail'in Mavi Marmara gemisi saldırısıyla ilgili Palmer Komisyonu tarafından hazırlanan rapora ilişkin, “Rapor, açıkçası bizim için yok hükmündedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cuma namazını Tarabya Merkez Camii’nde kıldı ve çıkışta Palmer Komisyonu tarafından hazırlanan raporla ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı.

“İSRAİL'İN DAVRANIŞINA GÖRE BAŞKA TEDBİRLER DE SÖZ KONUSU OLABİLİR”

Bir basın mensubunun sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Gül, Palmer Komisyonu’nun raporu ilgili Dışişleri Bakanlığınca yapılan açıklamaların, Türkiye devletinin pozisyonu olduğunu kaydederek, “Aslında bu açıklamalar ve bu tedbirler daha erken alınacaktı ama müttefik ülkelerin iyi niyetli gayretlerine fırsat vermek için bugün beklenmiştir. Şu an olayların unutulmadığını ve vatandaşlarımızın hak ve hukukunun sonuna kadar korunacağını göstermek açısından devletimizin kararlılığını bazıları belki anlayamamışlardı. Şu anda alınan tedbirler bunun ilk aşamasıdır. Olayların seyrine göre, İsrail'in davranışına göre daha ileride alınacak başka tedbirler de söz konusu olabilir.” dedi.

“KENDİ HALKINA DA YÜK OLAN BİR HÜKÜMET”

Cumhurbaşkanı Gül, İsrail hükümetinin aslında kendi halkına da yük olan bir hükümet olduğunu belirterek, “Hiçbir güvenilirliği de söz konusu değildir. Ortadoğu'da olup bitenleri belki de en iyi şekilde tahlil etmesi gereken İsrail hükümeti iken tamamen strateji yoksunu bir durumdadır” dedi. Türkiye’nin, bölgenin en güçlü ülkesi olarak sadece kendi hak ve hukukunu değil, tüm mazlumların da hak ve hukukunu korumakta elinden gelen her türlü gayreti göstereceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Uluslararası camianın da bunu bilmesi gerekmektedir. Türkiye, barış ve istikrar peşindedir. Barış ve istikrarın sağlanması için de İsrail'in atması gereken adımlar vardır bölgede. Ümit ederiz ki bunları kendileri fark etmiyorsa onların müttefikleri onlara fark ettirecek şekilde anlatırlar."

Cumhurbaşkanı Gül, "Raporda bir özür tavsiyesi yok, Türkiye'nin beklentilerin aksine. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine "Rapor, açıkçası bizim için yok hükmündedir" dedi.

Camiye babası Ahmet Hamdi Gül ve kayınbabası Ahmet Özyurt ile ile birlikte gelen Cumhurbaşkanı Gül'e, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve diğer ilgililer eşlik etti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı