KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül'den Bayram Mesajı

29.08.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül'den Bayram Mesajı

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Gül mesajında, Bayram’ın ülkemiz için, Türk ve İslam dünyası için hayırlara vesile olması dileğini ifade ederek, “Herkesin huzur içinde, ailesiyle, tüm sevdikleriyle, acı ve kederden uzak güzel bir bayram geçirmesini temenni ediyorum. Bu duygularla bütün vatandaşlarımın Ramazan Bayramı'nı kutluyorum” dedi.

Mesajında Cumhurbaşkanı Gül, bayramların, barış ve sevinç günleri, hem büyükleri hem küçükleri sevindirme, onların varlıklarına ne kadar önem verdiğimizi gösterme günleri olduğunu işaret etti.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ DAİMA KORUMALI, ARAMIZA NİFAK SOKMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEMELİYİZ"

İnsanlar, arasındaki sevgi, saygı ve kardeşliğin pekişmesine, birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olan bayramların, sosyal ve kültürel hayatımızda vazgeçilmez bir yeri olduğuna değinen Cumhurbaşkanı Gül, bayramların toplumumuzu bir arada tutan en önemli yapı taşlarından biri olduğunu kaydederek, “Birlik ve beraberliğimizi daima korumalı, aramıza nifak sokmak isteyenlere asla fırsat vermemeliyiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül bayramların, dargınlıkları ve kırgınlıkları geride bırakarak, kucaklaşmak ve kaynaşmak yönünde güzel fırsatlar sunduğun da ifade ederek, Vatandaşların bu anlayışla, bu mübarek günleri en iyi şekilde değerlendireceğine olan inancını dile getirdi.

"SOMALİ'YE YARDIM ELİNİ UZATANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Bayramların aynı zamanda dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın imkânsızlıklar içindeki insanlara sahip çıkma ve kucak açma günü olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül Türkiye’nin büyük bir kıtlığın ve açlığın yaşandığı Somali’ye olan ilgisi ve öncülük ettiği yardımların, zor şartlar altındaki insanların umudunu yeşerttiğini belirterek, “Somaliye yardım elini uzatarak örnek bir duyarlılık sergileyen kadirşinas halkımıza, kurumlarımıza ve sivil toplum örgütlerimize takdir hislerimi ifade ediyor, minnet ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, bir taraftan bayram coşkusunu yaşarken, diğer taraftan da ülkemizin ulaştığı seviyeyle gurur duyduğumuzu ve Türkiye’nin geleceğinin parlak olduğunu vurguladı.

"TÜRKİYE ÖNDE GELEN KÜRESEL BİR AKTÖR OLMA YOLUNDA İLERLİYOR"

Başta genç ve dinamik nüfusu olmak üzere büyük bir potansiyele sahip olan ülkemizin, her alandaki başarılarıyla, uluslararası alandaki aktif ve yapıcı teşebbüsleriyle dünyanın dikkatini çektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin, önde gelen küresel bir aktör olma yolunda ilerlediğini de vurguladı.

Ülkemizin birlik ve beraberlikten aldığı güçle, tüm sorunların elbirliğiyle aşılacağını, büyük bir özgüven içerisinde gelişimini sürdürerek, yeni dünya düzeninde hak ettiği yeri alacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, toplumun tüm katmanlarında bu yönde güçlü bir iradenin bulunduğunu görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"ŞEHİTLERİZE RAHMET, GAZİLERİMİZE SAĞLIK VE MUTLULUKLAR DİLİYORUM"

Cumhurbaşkanı Gül, mesajına şu satırlarla son verdi; “Yurt içindeki ve yurt dışındaki bütün vatandaşlarımın, Türk ve İslam dünyasının Ramazan Bayramı’nı tekrar tebrik ediyorum. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık ve mutluluklar diliyorum. Bayram’ın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk getirmesini, dünyanın çeşitli bölgelerinde insanları tehdit eden huzursuzlukların sona ermesini Allah'tan temenni ediyorum.”

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı