KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Terörle Mücadele, Yeni Strateji ve Yöntemlerle Daha Etkin, Kararlı ve Sonuç Alıcı Hale Gelecek

18.08.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Terörle Mücadele, Yeni Strateji ve Yöntemlerle Daha Etkin, Kararlı ve Sonuç Alıcı Hale Gelecek

 

Cumhurbaşkanı Gül'ün başkanlığında yapılan MGK toplantısında, terör örgütünün Türkiye’nin güven ve istikrarını sabote etmesine kesinlikle izin verilmeyeceği, bölge halkının huzur ve esenliği için var olan güvenlik ve otoritenin en güçlü şekilde hissettirileceği; terörle mücadelede yeni strateji ve yöntemlerle daha etkin, kararlı ve sonuç alıcı bir mücadelenin ortaya konulacağı vurgulandı.

Millî Güvenlik Kurulu’nun Ağustos ayı olağan toplantısı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirildi.

Toplantının ardından MGK Genel Sekreterliği’nce yapılan yazılı açıklamada, ülke güvenliğini ilgilendiren iç ve dış gelişmelerin etraflı şekilde ele alındığı ifade edildi.

TERÖRLE MÜCADELEDE ALINACAK İLAVE ÖNLEM VE TEDBİRLER DEĞERLENDİRİLDİ

Bildiride, terör örgütünün son dönemde güvenlik kuvvetlerine, kamu görevlilerine ve sivil halka karşı gerçekleştirdiği menfur saldırılar ve terör örgütüne karşı yürütülen mücadelenin tüm boyutlarıyla ele alındığı; örgütün hain amaç ve hedeflerine ulaşamayacağı bir kez daha vurgulanarak, terörle mücadelede alınacak ilave önlem ve tedbirlerin değerlendirildiği aktarıldı.

Toplantıda, terör örgütünün Türkiye’nin güven ve istikrarını sabote etmesine kesinlikle izin verilmeyeceği, bölge halkının huzur ve esenliği için var olan güvenlik ve otoritenin en güçlü şekilde hissettirileceği; terörle mücadelede yeni strateji ve yöntemlerle daha etkin, kararlı ve sonuç alıcı bir mücadelenin ortaya konulacağı vurgulandı.

EN SERT ŞEKİLDE MUKABELE EDİLECEK…

Terör örgütünün menfur eylemlerine, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en sert şekilde mukabele edileceğinin altının çizildiği bildiride, bugüne kadar başta güvenlik olmak üzere, sosyal, ekonomik, kültürel, psikolojik ve diplomatik boyutlarıyla yürütülen terörle mücadele anlayışının bundan sonra da her alanı kapsayacak çok yönlü çalışmalarla devam ettirilmesinin öneminin bir kez daha teyit edildiği belirtildi.

Ayrıca, daha etkin ve kararlı şekilde sürdürülecek olan terörle mücadelenin demokrasiden ve hukuk devleti anlayışından asla taviz vermeden devam ettirileceği, hayatın olağan akışını olumsuz etkileyecek hiçbir gelişmeye izin verilmeyeceği, devletin tüm kurum ve kuruluşlarının azami uyumu ve koordinasyonuyla daha etkili mücadele stratejilerinin hayata geçirileceği ifade edilerek, bu çerçevede ülkemizin birlik ve bütünlüğünün muhafazası ve halkımızın güvenliğinin korunması için canları pahasına görev icra eden güvenlik kuvvetlerimizin mensuplarına derin takdir duyguları ile aziz şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifa ve fedakâr ailelerine başsağlığı dileklerinin dile getirildiği de ifade edildi.

TERÖRLE MÜCADELEDE ULUSAL DAYANIŞMA DUYARLILIĞI VE ORTAK HAREKET ŞUURU

Toplantıda, demokratik parlamenter sisteme ve hukuk devleti anlayışına inanan her kesimin bölücü terör örgütünün eylemleriyle arasına mesafe koymasının, insanlık dışı kanlı eylemlere karşı insani bir duyarlılık sergilemesinin, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü yakından ilgilendiren terörle mücadele konusunu ulusal bir mesele olarak görerek, daha sorumlu ve duyarlı davranmasının öneminin özellikle vurgulandığı da aktarıldı.

Bildiride ayrıca, sivil toplum örgütlerinden medyaya ve siyasi partilere kadar her kesimin terörle mücadelede ulusal dayanışma duyarlılığı ve ortak hareket şuuru geliştirmesinin gerekliliğinin altı çizildiği de ifade edildi.

“TEK BAYRAK, TEK MİLLET, TEK VATAN, TEK DEVLET”

Ayrıca, “Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet” ilkesinden hiçbir şart altında taviz verilmeyeceğine; halkımızın birlik ve kardeşliğine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne halel getirecek hiçbir girişime müsamaha gösterilmeyeceğine de dikkat çekildiği belirtildi.

TERÖRE YÖNELİK DIŞ DESTEĞİN KESİLMESİ

Diğer taraftan, terörizme karşı yürütülen mücadelenin en önemli boyutlarından biri olan teröre ve terör örgütü yandaşlarına yönelik dış desteğin kesilmesini teminen, başta komşularımız olmak üzere, tüm dost ve müttefik ülkelere bu yöndeki sorumluluklarını üstlenmeleri ve somut dayanışma sergilemeleri çağrısının yinelendiği vurgulandı.

Toplantıda, Irak’taki siyasi süreçte yaşanan sıkıntıların aşılması ve Iraklı siyasi liderlerin bu ülkenin gündeminde bulunan konularda mutabakat sağlanması amacıyla yürüttükleri çabalar üzerinde durulduğu ve bu çabaların ulusal niteliğinin vurgulandığı aktarılırken, terörle mücadele bağlamında Türkiye-Irak-ABD üçlü mekanizma sürecinde son dönemde yürütülen çalışmaların değerlendirildiği de ifade edildi.

ORTA DOĞU VE KUZEY AFRİKA’DAKİ SON GELİŞMELER DEĞERLENDİRİLDİ

Bildiride, Suriye ve Libya başta olmak üzere, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesinde meydana gelen son gelişmelerin değerlendirildiği ve Somali’de yaşanan güvenlik sorunları ve kuraklığın yol açtığı kıtlığın beraberinde getirdiği sorunların ele alındığı, Türkiye’nin zor durumdaki ülkelere yardım etmedeki öncü rolü ile uluslararası toplumun harekete geçirilmesi yönündeki samimi çabalarının değerlendirildiği ifade edildi.

TOPLANTIYA İLK KEZ KATILANLAR

Toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral E. Murat Bilgel, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ile Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Mehmet Erten yeni görevleriyle ilk kez katıldılar. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da, ilk kez MGK toplantısında yer aldılar.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı