KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Terörle Mücadelenin Gecesi, Gündüzü, Bayramı Olmaz”

17.08.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Terörle Mücadelenin Gecesi, Gündüzü, Bayramı Olmaz”

 

Esenboğa Havalimanı'nda, Hakkâri’deki saldırıya ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül, “Devletin gücünün üzerinde güç yoktur. Hiç kimse Türk devletini terörle, silahla, şiddetle herhangi bir şekilde hizaya getireceğini düşünüyorsa büyük bir yanılgı içerisine girer ve bunun maliyeti de çok ağır olur” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'dan Ankara'ya gelişinde Esenboğa Havalimanı'nda, Hakkâri’deki saldırıya ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, Türk milletine, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Gül, özellikle Ramazan ayı içerisinde bu tip provokasyonların, pusu kurmanın, terör örgütü tarafından bilinçli bir şekilde yapıldığına dikkat çekerek, “Ama şunu herkesin bilmesi gerekir ki: Devletin gücünün üzerinde güç yoktur. Hiç kimse Türk devletini terörle, silahla, şiddetle herhangi bir şekilde hizaya getireceğini düşünüyorsa büyük bir yanılgı içerisine girer ve bunun maliyeti de çok ağır olur” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, devletin şefkatini halkımıza gösterdiğinin altını çizerek: “Ama teröristler kesinlikle halkımızdan ayrı tutulup, onlara karşı devletin gücünün, herkesin gücünün üstünde olduğunu daima gösterebilecek durumdayız. Bunu da herkes görecektir” şeklinde konuştu.

“TERÖRLE MÜCADELEDE EN UFAK BİR ZAFİYET SÖZ KONUSU OLMAZ”

Bir gazetecinin hükümetin terörle mücadele konusunda yeni dönem için Ramazan sonrasını işaret etmesini ve bununla ilgili eleştirileri hatırlatması üzerine, Cumhurbaşkanı Gül şunları söyledi: “Hayır, bunlar herhalde yanlış anlaşılıyor. Böyle bir bekleme falan söz konusu değildir. Ama terör örgütünün bazı pusu faaliyetleri yapacağıyla ilgili istihbaratlar olduğu için buna karşı alınan tedbirler vardır. Bu ima edilmiştir herhalde. Yoksa bunun gecesi, gündüzü söz konusu olmaz. Böyle bir şey söz konusu değildir. Tabii ki Ramazan ayında halkın dikkatini çekmek için, özellikle Kürt vatandaşlarımızın dikkatini çekmek için; terörün ne olduğunu, Ramazan ayında bile, böyle bir ayda bile pusu kurularak, kalleşçe saldırılar düzenlendiği konusunda bütün halkımızın dikkatini çekip, bu terörün ve terörün içerisinde olanların, bu örgütün ne olduğunu gösterme açısından söylenmiştir, bütün bunlar. Yoksa terörle mücadelede en ufak bir zafiyet söz konusu olmaz. Bunun gecesi, gündüzü, bayramı söz konusu olmaz. Daima teyakkuzda olur güvenlik güçlerimiz ve gereğini her zaman yapar. Ama geniş anlamda yeni bir stratejinin, yeni bir çalışmanın yapıldığını hepiniz biliyorsunuz. Bununla ilgili söylenmiş olabilir bu sözler. Bundan yanlış anlamlar çıkartmamak gerekir.”

“DEVLETİN GÜCÜNÜN ÜSTÜNDE GÜÇ YOKTUR”

Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin “Sizin cümlelerinizin ardından bir anlamda açılım ifadeleri gelmişti, ‘güzel şeyler olacak’ demiştiniz. Şimdi yeni bir sürece geçiliyor. Açılımla birlikte devam edebilecek mi? Soru işaretleri var” şeklindeki sorusuna ise: “Memleketimizde şüphesiz ki güzel şeylerin olduğu gayet açıktır. Vicdanlara ters gelen pek çok şeyin giderildiği, ama güzelliklerden hoşlanmayan, daima kötülüklerin olmasını isteyen insanların olduğu da bir vakıadır. Hiç kimse de bunu inkar edemez, yani terör örgütü böyledir. Güzelliklerden korkan, demokrasiden korkan, Türkiye’nin gelişmesinden korkan, bütün bölgemizin, Doğu, Güneydoğu Anadolu bölgelerimizin zenginleşmesinden korkan, oradaki insanların devletine, milletine olan bağlılığından korkan bir örgüt vardır. İşte bütün bu son olayların hepsi bunu provoke etmekle ilgilidir. Halkın devletine, milletine olan bağlılığını zedelemekle ilgilidir. Ama bütün bunlara karşı devletimiz, bütün güvenlik güçlerimiz müteyakkızdır. Tekrar söylüyorum bunun gecesi, gündüzü söz konusu değildir, ama devletin gücü üstünde herhangi bir gücün olmadığını, bütün herkesin içeride, dışarıda dünya alemin bilmesi gerekir. Şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyorum” cevabını verdi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı