KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül’ün Suudi Arabistan Temasları

15.08.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül’ün Suudi Arabistan Temasları



Cumhurbaşkanı Gül, Oxford Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Oxford İslami Araştırmalar Merkezi’nin mütevelli heyeti toplantısına katılmak üzere gittiği Cidde’de, Suudi Arabistan Kralı Abdullah ile bir araya geldi.
 

Cidde'de gerçekleşen Oxford İslami Araştırmalar Merkezi’nin mütevelli heyeti toplantısı sonrası, Kral Abdullah'ın Cidde'deki sarayında yapılan ikili ve heyetler arası görüşmelerde, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler ile bölgesel sorunlar ele alındı. 

Kral Abdullah
Prens Naif'i Kabul

Görüşmede ayrıca, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin mükemmel seviyede gelişmesinden ve ticaret hacminin yeniden küresel ekonomik kriz öncesi dönemi yakalamasından duyulan memnuniyet karşılıklı olarak dile getirildi. 

KRAL ABDULLAH: “TÜRK ŞİRKETLERİNDEN VE İŞ ADAMLARINDAN SON DERECE MEMNUNUZ”

Cumhurbaşkanı Gül, Türk iş adamlarına verilen ihalelerden duyduğu memnuniyeti kaydederken, Kral Abdullah da Türk iş adamlarından övgü ile söz ederek: “Biz Türk şirketlerinden ve iş adamlarından son derece memnunuz” dedi. 

SURİYE’DEKİ GELİŞMELERE ÖNCELİK VERİLDİ

Görüşmede Suriye’deki gelişmelere öncelik verilirken, Suriye'nin yanı sıra Mısır, Yemen ve Bahreyn'deki gelişmeler de gündemin önemli maddeleri arasındaydı.

Suriye'deki olaylardan duyulan kaygılar karşılıklı olarak dile getirildiği görüşmelerde, Suriye’de sivillere yönelik askerî operasyonlara son verilmesi ve akan kanın mutlaka durması gerektiği vurgulandı. 

MISIR EKONOMİSİNE DESTEK

Görüşmede ayrıca, Mısır'daki demokratik dönüşüm sürecinde Mısır ekonomisinin ihmal edilmemesi ve desteklenmesi görüşü üzerinde mutabık kalındı.

Bölgesel meselelerin çözümü konusunda karşılıklı olarak istişarelerin sıklaştırılmasının gereği üzerinde de duran Cumhurbaşkanı Gül ve Kral Abdullah bu konuda yetkililere talimatlar verdi. 

CUMHURBAŞKANI GÜL, PRENS NAİF'İ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Gül, Kral Abdullah ile yaptığı görüşme sonrası ikamet ettiği misafir sarayında İç İşleri Bakanı ve Başbakan Birinci Yardımcısı Prens Naif'i kabul etti. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmede Prens Naif, terör ve bölgesel güvenlik meseleleri konusunda Cumhurbaşkanı Gül’e bilgi verdi. 

Cumhurbaşkanı Gül de, iki ülke arasındaki terörle mücadele, istihbarat ve güvenlik iş birliği alanında yapılan eşgüdüm ve iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirmiştir.

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, Suudi Arabistan temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye döndü.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı