KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül’den Şehit Yakınları ve Gazilere İftar

12.08.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül’den Şehit Yakınları ve Gazilere İftar



Dolmabahçe Sarayı’nda, 39 ilden 229 şehit yakını ve gazinin katıldığı iftar yemeği veren Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte mübarek Ramazan günü konuklarıyla beraber olmaktan gerçekten büyük bir şeref duyduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanlığı katı başta olmak üzere devletimizin bütün katlarında şehitlerimize ve gazilerimize daima ayrı bir yer vardır ve ayrı bir özen gösterilmektedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, şehit aileleri ve gaziler ile Dolmabahçe Sarayı’nda iftar yemeğinde bir araya geldi.

Karşılama
İftar Yemeği

Şehit yakınları ve gazileri karşılayarak tek tek tokalaşan Cumhurbaşkanı Gül, Dolmabahçe Sarayı'ndaki iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte mübarek Ramazan günü, konuklarıyla iftarda beraber olmaktan büyük bir şeref duyduğunu söyledi.

Konuşmasında Türkiye'nin 39 vilayetinden gelen konuklarına, ''Hepiniz zahmet ettiniz, hepinize çok şükran borçluyuz, hoş geldiniz, sefa getirdiniz'' diye seslenen Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanı olduğu günden itibaren şehit ve gazilere çok özel ve ayrı bir değer verdiğini ve bunu büyük bir sorumluluk olarak da hissettiğini kaydetti.

“EY ŞEHÎD OĞLU ŞEHÎD İSTEME BENDEN MAKBER/SANA AĞUŞUNU AÇMIŞ DURUYOR PEYGAMBER”

Cumhurbaşkanı olduğundan bu yana 5. kez şehit ve gazi aileleriyle iftar yemeğinde beraber olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, ''Bir kez daha bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, hepsinin mekânı cennet olsun. Biraz önce hepinizi tek tek karşılarken, tokalaşırken, kucaklaşırken, hepinizin acısını bir kez daha tazeledik, ama biz de bir kez daha hepinizin acısını çok derinden duyduk ve hissettik” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, şehitlerimizin acısının sadece düştüğü yeri yakmadığını, şehitlerin sadece belli günlerde hatırlanmadığını, Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere devletimizin tüm katlarında şehitlerin aileleri ve gazilerimizin ayrı bir yeri olduğunu vurgulayarak, bunu herkese göstermek için bu iftarları verdiklerini söyledi. Türk milletinin tarih boyunca vatanı, milleti ve inançları için şehitler verdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitleri’ne yazdığı destanda, “Ey şehîd oğlu şehîd isteme benden makber/ Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber” dizesi ile en veciz şekilde bunu ifade ettiğini aktardı.

“NEREDE BİR ŞEHİT AİLESİ, GAZİ VARSA ONLAR HEPİMİZE EMANETTİR”

Konuşmasında vatandaşlarımıza seslenen Cumhurbaşkanı Gül, “Herhangi bir mahallede, herhangi bir köyde, ilçede, şehirde nerede bir şehit ailesi, gazi varsa onlar hepimize emanettir ve onlar o şehrin, mahallenin en onurlu insanlarıdır” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, her yıl verdiği iftarda şehit aileleri ve gazilerin en değerli misafirleri olduğunu söylediğini kaydederek, “Sizler vatan için, millet için en sevdiklerinizi, evlatlarınızı, eşlerinizi feda ettiniz. Vatan için millet için herkes bir şey yapıyor ama bunları içerisinde ‘en onurlu olanlar sizlersiniz’ derken herkes vatan, millet için bir şey yaparken sizler en çok sevdiklerinizi evlatlarınızı feda ediyorsunuz. Onun için bu sözlerin hepsi gönülden ve inanarak söylediğim sözlerdir” dedi.

“ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER YALNIZ DEĞİL”

Şehit ailelerinin ve gazilerin yalnız olmadığını, tüm kamu görevlilerinin onların yanlarında olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, bunu Cumhurbaşkanı olarak kendisinin ifade ettiğini ve herkesinde bunu en iyi şekilde bildiğini dile getirdi.

“BÜTÜN TALEPLERİNİZ DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE TAKİP EDİLECEK”

Cumhurbaşkanı Gül, 39 ilden gelen konuklarının masalarında kendisini temsilen birer görevli bulunduğunu hatırlatarak, konuklarından dile getirmek istedikleri hususları görevlilere çekinmeden iletmelerini istedi ve iletilen tüm taleplerin dikkatli bir şekilde takip edilerek, talep sahiplerine bilgi verileceğini bildirdi.

“BU ACILAR BİR DAHA YAŞANMASIN”

Şehit yakınlarının acı haberleri aldığında “vatan sağ olsun” dediklerini, bunun kolay olmadığını kaydederek, sabahın erken saatlerinde telefonu çaldığında kendisinin içi sızlayarak “Bugün acaba nerede bir şehidimiz var” diye açtığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, diğer yandan da tarih boyuca vatanın birliği- bütünlüğü ve milletin selameti için bu ülkenin şehitler verdiğini dile getirdi ve “Ümit ederiz ki, arzu ederiz ki, bu acılar tekrar yaşanmasın “ dedi.

TERÖRLE MÜCADELE

Cumhurbaşkanı Gül, bütün devlet görevlilerinin bir daha acılar yaşanmasın diye uğraştığını, her türlü yolun denendiğini ifade ederek, terörle mücadelenin de kolay olmadığına dikkat çekti.

“KENDİNİZİ YALNIZ HİSSETTİĞİNİZDE DOĞRUDAN BİZE BAŞVURABİLİRSİNİZ”

Konuşmasının sonunda, konuklarına geldikleri yerlere döndükleri zaman herhangi bir talepleri olduğunda ya da kendilerini yalnız hissetmeleri durumunda bulundukları yerin valisine, kaymakamına ya da doğrudan kendisine başvurabileceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere de şifa ve başarı diledi.

39 İLDEN, 229 DAVETLİ

İftar yemeğine 39 ilden geçen yıl Ocak ayı ile bu yıl Haziran ayı arasında şehit olan asker ve polislerin yakınları ile gazi ve maluller davet edildi. Yemeğe, 54'ü asker, 25'i emniyet mensubu olmak üzere 79'u şehit, dokuzu gazi ve malul ailesi olmak üzere 88 aileden 229 kişi katıldı.

HER MASAYA BİR YETKİLİ

Bulundukları şehirlerden ulaşımları valilikler tarafından sağlanan şehit yakını ve gaziler İstanbul’da, Cumhurbaşkanlığı görevlilerince karşılandı. Şehirde bulundukları sürede görevlilerin refakat ettiği davetlilerin ulaşım, konaklama ihtiyaçları da Cumhurbaşkanlığınca sağlandı. Yemekte her masaya en az 1 Cumhurbaşkanlığı yetkilisi oturdu ve davetlilerle ilgilenerek, davetlilerin taleplerini not aldı. Ayrıca, ihtiyaç olduğunda danışılmak üzere Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu temsilcileri de iftara davet edildi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı