KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Mısır Dışişleri Bakanı Tarabya Köşkü’nde

11.08.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Mısır Dışişleri Bakanı Tarabya Köşkü’nde

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamel Amr ve beraberindeki heyeti Tarabya Köşkü’nde kabul etti.

Bölgesel ve uluslararası gelişmelerin değerlendirildiği kabulde Cumhurbaşkanı Gül, yeni görevinde başarı dileyen Bakan Amr’ın ilk resmî yurtdışı ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştirmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu ziyaretin, Türkiye ile Mısır arasındaki güçlü dostluğun ve iş birliğinin aynı şekilde geleceğe taşınmasına yönelik sağlam iradeyi teyit ettiğini ifade etti.

“İHTİYAÇ DUYDUĞU HER ALANDA MISIR’A DESTEK VERECEĞİZ”

Her ülkenin siyasi tarihinde olağanüstü dönemler yaşanabileceğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, Mısır’ın bu süreçten daha güçlü ve müreffeh olarak en kısa sürede çıkmasının çok önemli olduğunun altını çizdi ve Türkiye’nin bu sürecin her aşamasında ve ihtiyaç duyduğu her alanda Mısır’a destek vereceğini vurguladı.

“MISIR BU SIKINTILI DÖNEMİ EN KISA SÜREDE GERİDE BIRAKACAKTIR”

Cumhurbaşkanı Gül, bu yıl 3 Mart tarihinde Mısır’a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Mısır halkının demokrasiye geçiş sürecinin ilerletilmesi konusunda çok kararlı ve gerçekçi göründüğünü kaydetti. Bu denli geniş bir devlet tecrübesi ve yetişmiş insan gücü bulunan Mısır’ın bu sıkıntılı dönemi en kısa sürede geride bırakacağına emin olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, ekonomiye çok dikkat edilmesi tavsiyesinde de bulundu.

BAKAN AMR: “MISIR HALKI CUMHURBAŞKANI GÜL’E ŞÜKRAN DUYGULARI BESLİYOR”

Bakan Amr ise, devrimden sonra Mısır’a ilk ziyareti gerçekleştiren devlet başkanı olan Cumhurbaşkanı Gül’e, Mısır halkının şükran duyguları beslediğini belirtti. Konuk Bakan, tarih boyunca Türkiye-Mısır ilişkilerin hep iyi olduğunu, devrimden sonra bu kıymetli münasebetin daha da güçlü olmasını arzu ettiklerini vurguladı. Uluslararası ekonomik krize rağmen iki ülke arasındaki ekonomik/ticari ilişkilerin son birkaç yılda dört kat arttığını ifade eden Bakan Amr, önümüzdeki dönemde bu alandaki iş birliğinin ikili düzeyde ve Afrika’da yürütülecek müşterek projelerle daha da güçlendirilmesini arzu ettiklerini kaydetti.

BAKAN AMR: “DEVLET BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ EN GEÇ 2012 BAŞINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

Daha sonra Mısır’daki son gelişmeler ve geçiş sürecine ilişkin takvim hakkında bilgi veren Mısırlı Bakan, bu yıl Ekim ayı sonu-Kasım ayı başında genel seçimlerin düzenleneceğini, daha sonra anayasa yazım çalışmalarına geçileceğini ve hazırlanacak metnin halkoyuna sunulacağını bildirdi. Bakan Amr, Devlet Başkanlığı seçimlerinin ise 2011 sonu–2012 yılı başı gibi gerçekleştirilmesinin öngörüldüğünü belirtti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı