KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

İsviçre Konfederasyonu Eski Başkanı Tarabya Köşkü’nde

10.08.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
İsviçre Konfederasyonu Eski Başkanı Tarabya Köşkü’nde

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsviçre Konfederasyonu eski Başkanı ve Çevre, Ulaştırma, Enerji ve İletişim Bakanı Doris Leuthard ile beraberindeki heyeti Tarabya Köşkü’nde kabul etti.

Enerji ve çevreyle ilgili konular ile güncel bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alındığı kabulde, geçen yıl Kasım ayında İsviçre’ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Konfederasyon Başkanı olarak görev yapan Leuthard’a bu ziyaretin çok başarılı geçtiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, ziyaret sırasında kendilerine gösterilen konukseverlik için bir kez daha teşekkürlerini iletti.

“LEUTHARD’IN İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİNE OLAN KATKISI TAKDİRLE HATIRLANACAK”

Cumhurbaşkanı Gül, Leuthard’ın gerek İsviçre Konfederasyon Başkanı, gerek Çevre, Ulaştırma, Enerji ve İletişim Bakanı olarak Türkiye ile İsviçre arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yaptığı katkıların her zaman takdirle hatırlanacağını vurguladı. İsviçre ziyareti sırasında iş dünyasının seçkin temsilcileriyle iki farklı vesileyle bir araya geldiklerini belirten Cumhurbaşkanı Gül, bu kapsamda Cleantech tarafından tertiplen etkinliğe Konfederasyon Başkanı sıfatıyla Leuthard ile birlikte katıldıklarını, bu temasların iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler üzerinde olumlu yansımalar doğurduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Gül, 4-6 Ekim 2011 tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek Yüksek Düzeyli Ticari ve Ekonomik İstişareleri Toplantısı’nın, iki ülke arasındaki ekonomik-ticari ilişkilere daha fazla dinamizm kazandıracağına olan inancını da sözlerine ekledi.

DORİS LEUTHARD: “İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARİ VE EKONOMİK İLİŞKİLER GÜÇLÜ ŞEKİLDE SÜRÜYOR”

Doris Leuthard ise, Türkiye programı hakkında bilgi verdiği görüşmede, bu çerçevede Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Orman ve Köyişleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile gerçekleştirdiği görüşmelere dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Gül’ün geçen yıl gerçekleştirdiği İsviçre ziyaretinin iki ülke arasındaki ilişkilere ivme kazandırdığını ve aradan geçen sürede bu ziyaret sırasında gündeme gelen hususların takip edildiğini belirten Leuthard, ziyaret sayesinde yakalan ivmenin, Türkiye ile İsviçre arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilere dair verilere de olumlu yansıdığını, neticede tüm dünyanın ekonomik krizle mücadele ettiği bir dönemde iki ülke arasında ticari/ekonomik ilişkilerin güçlü şekilde sürdüğünü dile getirdi.

Leuthard, enerji nakil güzergâhları bakımından transit bir ülke olan Türkiye’nin, Avrupa’nın ortasında yer alan İsviçre ile bu bakımından çok benzer bir konumda olduğunu da işaret etti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı