KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Gana Dışişleri ve Bölgesel Entegrasyon Bakanı Çankaya Köşkü’nde

04.08.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Gana Dışişleri ve Bölgesel Entegrasyon Bakanı Çankaya Köşkü’nde

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gana Dışişleri ve Bölgesel Entegrasyon Bakanı Alhaji Mohammad Mumuni ile beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül kabulde, geçtiğimiz Mart ayında Gana’ya gerçekleştirdiği tarihî ziyaretin anılarını hâlâ muhafaza ettiğini ve iki ülke arasındaki iş birliğinin gelişmesi için büyük bir potansiyel bulunduğunu belirtti. Türkiye’nin Afrika’da karşılık beklemeyen bir sorumlulukla hareket ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, bu çerçevede yatırımcılarımız aracılığıyla Kıta’ya teknoloji transferi yapılmasının hedeflendiğini, THY’nin başlattığı İstanbul-Akra uçuşları sayesinde Türkiye’nin Batı Afrika ile bağlantısının güçleneceğini ümit ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, Gana Cumhurbaşkanı Mills’i Türkiye’ye resmî ziyaret için davet ederek, kendisine en iyi dileklerinin iletilmesini istedi.

Bakan Mumuni ise Cumhurbaşkanı Gül’ün kalabalık bir iş adamı grubu eşliğinde gerçekleştirdiği Gana ziyaretinin çok başarılı geçtiğini ve ziyaret sırasında ikili iş birliğini geliştirmeyi amaçlayan birçok anlaşma imzalandığını ifade etti. THY’nin Akra seferlerinin iki ülke arasında bir köprü oluşturduğunu ve Türkiye’yi model ülke olarak kabul ettiklerini belirten Bakan Mumuni, Türkiye’nin Doğu Afrika’daki açlık sorunu ile mücadele konusunda başlattığı yardım kampanyasının da asil bir jest olduğunu sözlerine ekledi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı