KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Her Şey Kendi Mecrasında Devam Ediyor”

30.07.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Her Şey Kendi Mecrasında Devam Ediyor”

 

İstanbul’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Cumhurbaşkanı Gül, “Şüphesiz ki dünkü yaşananlar kendi çapında olağanüstü bir durumdur ama her şey mecrasına girmiştir, yörüngesine girmiştir ve normal prosedürler işleyecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, bir basın mensubunun “Haberiniz var mıydı? Üçlü zirvede generallerin istifa edeceklerini, emekliliklerini isteyeceklerini biliyor muydunuz?” şeklindeki sorusu üzerine, ortada herhangi bir krizin söz konusu olmadığını vurgulayarak,  “Tabii ki Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner, askerî yönden saygı duyduğumuz ve değerli bir komutandır. Bir süredir kendisi ayrılmayı düşünmüş. Biz kendisinin devam etmesini arzu etmemize rağmen kendisi bu kararı verince onu da saygıyla karşıladık. Diğer komutanlar zaten bildiğiniz gibi emeklilik süreleri gelmişti, emekli olacaklardı. Dolayısıyla yeni komuta heyetinin sorumlulukları alacakları için Askerî Şura'daki bütün çalışmaları götürmeleri daha normal karşılandı. Dolayısıyla bunu normal görmeniz gerekir bu açıdan. Her şey kendi mecrasında devam ediyor gördüğünüz gibi, herhangi bir boşluk da söz konusu değildir” dedi.

“YÜKSEK ASKERÎ ŞURA NORMAL TOPLANTILARINI YAPACAK”

Başka bir soru üzerine, Türkiye'nin bir hukuk ülkesi olduğuna ve Türkiye'de kuvvetler ayrılığının bulunduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, “Mahkemelerin kararları ayrıdır; hükümetlerin, cumhurbaşkanının veya devletin diğer organlarının, ülkemizin kuvvetler ayrılığı prensibinin unsurları olduğunu hepimiz biliyoruz. O açıdan şu anda yapılabilecek bir şey yok tabii. Ama şunu herkesin bilmesi isterim ki her şey kendi mecrasında devam ediyor. Başbakanlıktan dün yapılan açıklamada gördüğünüz gibi Yüksek Askerî Şura normal toplantılarını yapacak. Normal terfiler ve normal görüşmeler kendi kuralları çerçevesinde devam edecek” diye konuştu.

“NORMAL PROSEDÜRLER İŞLEYECEK”

Cumhurbaşkanı Gül, bir başka basın mensubunun “Dünkü toplantıda kuvvet komutanlıklarıyla ilgili istişareler olup olmadığı” yönündeki sorusunu ise “Onlar ayrı, bunlar ayrı konular. Şüphesiz ki az önce söylediğim gibi yeni komuta heyetinde olacak kişiler bu Yüksek Askerî Şura’yı zaten yönetecekler; Sayın Başbakan da Askerî Şura’nın başkanıdır... Onlar kendi istişarelerini yapıp kendi kararlarına bağlayacaklardır. O bakımdan kimse Türkiye'de herhangi bir kriz, herhangi bir problem var gibi görmesin. Şüphesiz ki dünkü yaşananlar kendi çapında olağanüstü bir durumdur ama her şey mecrasına girmiştir, yörüngesine girmiştir ve normal prosedürler işleyecektir” şeklinde cevapladı.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı