KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Prof. Niyazi Serdar Sarıçiftçi’yi Kabul Etti

27.07.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, Prof. Niyazi Serdar Sarıçiftçi’yi Kabul Etti

 

Avusturya’da yaşayan Türk bilim adamı Prof. Dr. Niyazi Serdar Sarıçiftçi’yi Tarabya Köşkü’nde kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yenilenebilir enerji konusuna özel bir önem verdiğini belirtti.

PROF. SARIÇİFTÇİ: “TÜRKİYE’NİN İSTİKLALİ VE İSTİKBALİ GÜNEŞ ENERJİSİNDEDİR”

Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmesinde Sarıçiftçi, Türkiye’nin güneş enerjisi potansiyeli hakkında detaylı bilgiler verdi. Türkiye’nin Almanya’dan 4 kat daha fazla güneş enerjisi potansiyeli olmasına rağmen bugüne kadar bu alanda yapılan çalışmaların çok yetersiz olduğunu ifade eden Sarıçiftçi, “Türkiye’nin istiklali ve istikbali güneş enerjisindedir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül de kabulden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Sarıçiftçi’ye çalışmalarında başarılar diledi. Yenilenebilir enerji konusuna özel bir önem verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, bu konudaki çalışmaları destekleyeceğini ifade etti.

PROF. DR. NİYAZİ SERDAR SARIÇİFTÇİ

Yenilenebilir enerji ve özellikle güneş enerjisi üzerine dünyanın sayılı bilim adamlarından kabul edilen Prof. Dr. Niyazi Serdar Sarıçiftçi, Avusturya’da yaşıyor. Linz Johannes Kepler Üniversitesi’nde çalışmalarını sürdüren Sarıçiftçi, 2006 yılında TÜBİTAK Bilim Ödülü’nü kazanmıştı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı