KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Berlin'den Türkiye'ye Bisikletle Gelen Gazeteci İsmail Çevik'i Kabul Etti

26.07.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, Berlin'den Türkiye'ye Bisikletle Gelen Gazeteci İsmail Çevik'i Kabul Etti

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Almanya ile Türkiye arasında yapılan İşçi Kabul Anlaşması'nın 50. yılı dolayısıyla Türk-Alman dostluğuna katkı sağlamak amacıyla Berlin'den Türkiye'ye bisikletle gelen Gazeteci İsmail Çevik'i Tarabya Köşkü'nde kabul etti.

İsmail Çevik, iki ülke arasındaki dostluğun sembolü olarak yol boyunca taşıdığı Türk ve Alman bayraklarını Cumhurbaşkanı Gül’e hediye etti ve Almanya’daki Türk toplumu adına şükranlarını sundu.

“GURBETÇİLERİMİZ, AVRUPA ÜLKELERİNİN KALKINMASINA BÜYÜK KATKIDA BULUNDU”

Cumhurbaşkanı Gül, Türklerin, 50 yıl önce Almanya’ya davet üzerine gittiklerini ve orada çok büyük çileler çektiklerini hatırlatarak, “Neticede Almanya’nın ve Avrupa’nın birçok ülkesinin kalkınmasına çok büyük katkıda bulundular. Aynı zamanda orada da yeni nesiller büyüdü. Şimdi artık o ülkelerin siyasetinde, ekonomisinde, sanat ve spor dünyasında da çok değerli insanlarımız var” dedi.

“AVRUPA’DAKİ GURBETÇİLERİMİZ HER ALANDA BAŞARILILAR”

Söz konusu ülkelere gidenlerin o dönemde kültürel şoklar da yaşadıklarını, ancak bugünkü dünyada herkesin birbiriyle temasta olduğunu ve birbirini çok daha fazla bildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim şimdi övündüğümüz şey şudur: Oradaki Türklerin başarılarını görüyoruz. Siyasette, bilim dünyasında, spor dünyasında, iş âleminde çok büyük başarılar elde ettiler. Bu başarılar kendi başarıları olduğu kadar, aynı zamanda bulundukları ülkenin de başarısıdır. Onlar, Türkiye ile Almanya ve Türkiye ile diğer Avrupa Birliği ülkeleri arasında en güçlü dostluk köprülerini oluşturuyorlar.”

“MARJİNAL HAREKETLERLE UĞRAŞMAK DEVLETLERİN GÖREVİDİR”

Cumhurbaşkanı Gül, zaman zaman hoş olmayan davranışların aşırı uçlar olarak görülmesi gerektiğini ve aşırılığın, marjinal hareketlerin her yerde olduğunu vurgulayarak, “Onlarla büyük olayları gölgelememek gerekir; şüphesiz aşırı ve marjinal hareketlerle de çok dikkatli bir şekilde uğraşmak devletlerin görevidir. Yoksa bugün karşılaştığımız gibi büyük felaketler ortaya çıkar” uyarısında bulundu.

Konuşmasının sonunda bisikletle gelmenin zorluğuna dikkat çekerek bir kez daha Çevik’i tebrik eden Cumhurbaşkanı Gül, Çevik’in annesi ve ağabeyiyle de bir süre sohbet ettikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

4050 KM’Yİ 372 SAATTE GELDİ

4050 kilometreyi 372 saatte alan Çevik, seyahati boyunca Avusturya, Slovakya, Macaristan, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Sırbistan, Kosova, Makedonya ve Yunanistan güzergâhını izledi.

Çevik'in, Almanya Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda başlayan yolculuğu, İstanbul'da Tarabya Köşkü'nde son buldu.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı