KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Dünya Bankası Başkanı Zoellick’i Kabul Etti

21.07.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, Dünya Bankası Başkanı Zoellick’i Kabul Etti

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dünya Bankası Başkanı Robert B. Zoellick ve beraberindeki heyeti Tarabya Köşkü’nde kabul etti. Kabule, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da katıldı.

Kabulde, Dünya Bankası’nın yan kuruluşu olarak faaliyet gösteren IFC’nin, ABD dışındaki ilk uluslararası operasyon merkezini İstanbul’da geçen Eylül ayında açtıklarını belirten Robert Zoellick ayrıca, kısa adı ISMEP olan, Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durumun Hazırlık Kapasitesinin Artırılması projesine Dünya Bankası’nın 310 milyon Euro katkıda bulunacağını ifade etti.

“SİYASİ VE EKONOMİK REFORMLARIN BİR ARADA OLMASI BAŞARIYI GETİRDİ”

Türkiye’nin son dönemdeki başarısının altında siyasi ve ekonomik reformların el ele gitmesinin yattığını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’de ekonomi yönetiminin çok gerçekçi ve dikkatli bir ekip halinde çalıştığının altını çizdi.

Dünya Bankası ve benzeri uluslararası ekonomi kurum ve kuruluşlarının müşahhas adımlarla Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki ülkelere destek vermesi gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, konu ile ilgili olarak da II. Dünya Savaşı sonrasında uygulanan Marshall yardımlarını örnek gösterdi.

Kabulde Türkiye’nin yapısal reformlar listesini “etkileyici” bulduğunu ifade eden Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, tarihe olan merakı sebebiyle, İstanbul’un ardından Çanakkale Gelibolu Şehitliği’ni de gezmek istediğini dile getirdi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı