KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, ABD Dışişleri Bakanı Clinton’ı Kabul Etti

15.07.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, ABD Dışişleri Bakanı Clinton’ı Kabul Etti



Cumhurbaşkanı Gül, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve beraberindeki heyeti Tarabya Köşkü’nde kabul etti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı kabulde, ikili ilişkiler ile uluslararası ve bölgesel meselelerde geniş bir ufuk turu yapıldı.

Cumhurbaşkanı Gül’ün, Libya Temas Grubu'nun 4. Toplantısı için Türkiye’de bulunan ABD Dışişleri Bakanı Clinton’ı kabulüne, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katıldı.

Kabulde, Cumhurbaşkanı Gül, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Clinton, Boğaz manzarası önünde uzunca bir süre sohbet ettiler. ABD Dışişleri Bakanı Clinton manzaraya hayran kaldığını belirtirken, Cumhurbaşkanı Gül de konuk bakana, Boğaz’ın ne denli önemli bir su yolu olduğunu ama tankerle taşınan petrol ve enerji ürünlerinin ciddi tehlikeler oluşturduğunu ifade etti. Konuk Bakan da, Boğaz’daki trafiğin dikkat çekici olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Clinton kabulde, katıldığı Libya Temas Grubu 4. Toplantısı’nın çok yoğun ve verimli geçtiğini belirtti.

TÜRK-AMERİKAN İLİŞKİLERİ

Cumhurbaşkanı Gül ise, Türk-Amerikan ilişkilerin, Türk dış politikasının temel sütunlarından biri olduğunu ve iki ülke arasında önemli ortak noktalar bulunduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ve Amerika’nın uluslararası politikalarının hem gündemleri hem de meselelere bakış açılarının büyük ölçüde kesiştiğini de söyledi. ABD Dışişleri Bakanı Clinton’ın, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile yakın çalıştığını söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, bundan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

İkili ilişkiler ile uluslararası ve bölgesel meselelerde geniş bir ufuk turu yapılan kabulde Cumhurbaşkanı Gül, ABD Dışişleri Bakanı Clinton’ın gerek Türkiye’ye gelmeden önce, gerekse Türkiye’de terör konusunda yaptığı açıklamalar sebebiyle memnuniyet duyduğunu ve acımızı paylaştığı için teşekkür ettiğini belirtti.

DIŞİŞLERİ BAKANI CLİNTON: “TERÖR KONUSUNDA YAPABİLECEĞİMİZ DAHA NE VARSA YAPMAYA HAZIRIZ”

ABD Dışişleri Bakanı Clinton da, “Bu konuda müttefikimiz Türkiye için yapabileceğimiz daha ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Clinton daha önce yaptığı açıklamada, on binlerce Türk'ün canına kıyan terör örgütü PKK'ya karşı mücadelesinde Türkiye'nin yanında yer aldıklarını belirterek, saldırıda şehit düşen askerlerin yakınlarına başsağlığı dileklerini iletmişti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı