KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Sofya Metrosu Şantiye Alanında İncelemelerde Bulundu

11.07.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, Sofya Metrosu Şantiye Alanında İncelemelerde Bulundu



Yapımı Doğuş İnşaat tarafından gerçekleştirilen Sofya Metrosu şantiye alanında incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, temasları çerçevesinde Bulgaristan Baş Müftüsü ile
Bulgaristan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanını kabul etti. 

Şantiyeye gelişinde Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Doğuş İnşaat yöneticileri ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül’e, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahenk, metro inşaatı ile projenin ekonomik boyutu hakkında bilgi sundu. 

Cumhurbaşkanı Gül, inşaat kazı çalışmaları sırasında ortaya çıkan 4. yüzyıl Roma dönemine ait arkeolojik alanı da gezdi. Bulgar yetkililer tarafından kalıntılar hakkında bilgi verildiği programda, Cumhurbaşkanı Gül Marmaray çalışmasına değinerek, burada da benzer şekilde arkelojik kalıntıların ortaya çıktığını ve alanın müze haline getirileceği bilgisini iletti. 

Bulgaristan Baş Müftüsü
Mustafa Hacı Aliş
Bulgaristan Meclis Başkanı
Tsetska Tsaçeva
Milletvekili
Ramadan Atalay

Daha sonra metro inşaatındaki delici makinenin bulunduğu bölgeye geçen Cumhurbaşkanı Gül, burada da proje hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Gül'e, gezisi sırasında heyetindeki milletvekilleri ve Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi İsmail Aramaz eşlik etti. 

Temasları çerçevesinde Bulgaristan Baş Müftüsü Mustafa Hacı Aliş ve beraberindeki heyet ile Bulgaristan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Milletvekili Ramadan Atalay’ı ayrı ayrı kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, Bulgaristan Meclis Başkanı Tsetska Tsaçeva ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı