KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bayan Gül’ün Bulgaristan Temasları

11.07.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bayan Gül’ün Bulgaristan Temasları



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Bulgaristan ziyaretine eşlik eden Bayan Gül, Aleksander Nevski Meydanı'nda düzenlenen resmî karşılama töreninin ardından Bulgaristan Cumhurbaşkanı Parvanov'un eşi Bayan Zorka Parvanova ile çeşitli temaslarda bulundu.

Bayan Gül ve Bayan Parvanova ilk olarak, 10. yüzyılda inşa edilen ve 1954'ten bu yana müze olarak kullanılan Boyana Kilisesi'ni gezdiler.

UNESCO Kültür Tarih Miras listesine 1979'da dâhil edilen kiliseye gelişlerinde yetkililer tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı eşlerine, kilisenin ünlü freskleri hakkında bilgi verildi.

ÇOCUKLAR TARAFINDAN ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

Daha sonra bakım evlerine bırakılmış çocuklara hizmet veren Saint Sofia Toplum Destek Merkezi'ni ziyaret eden Bayan Gül ve Bayan Parvanova, merkeze gelişlerinde çocuklar tarafından çiçeklerle karşılandılar. Yetkililer, Bayan Gül'e ''Hoş geldiniz'' diyerek, geleneksel ekmek ve tuz ikram ettiler.

Bayan Gül'e, merkezin çalışmaları hakkında slâyt gösterisi eşliğinde sunum yapıldı ve çalışmalar hakkında bilgi verildi. Merkezi gezerken çocuklarla da bir araya gelen Bayan Gül, bir bebeği kucağına alarak sevdi. Merkezde, Bayan Gül ve Bayan Parvanova'ya çocukların kendileri için yaptığı birer resim hediye edildi. Bayan Gül ve Bayan Parvanova, merkezden ayrılırken kendilerini uğurlamaya gelen bir kız çocuğuyla yakından ilgilendiler.

Ziyaretin ardından Bayan Parvanova, Bayan Gül onuruna öğle yemeği verdi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı