KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Libya Ulusal Geçiş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Çankaya Köşkü’nde

06.07.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Libya Ulusal Geçiş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Çankaya Köşkü’nde

 

Libya Ulusal Geçiş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Mahmud Jibril ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, Türk ve Libya halkları arasındaki dostluk- kardeşlik ilişkilerinin herkes tarafından çok iyi bilindiğini, Türk halkının kalbinin her zaman Libya halkı ile beraber attığını vurguladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da hazır bulunduğu kabulde, Cumhurbaşkanı Gül, Mahmud Jibril’in Türkiye’yi ziyaretinden memnuniyet duyulduğunu belirtti.

“TÜRK HALKININ KALBİ HER ZAMAN LİBYA HALKI İLE BERABER ATIYOR”

Türk ve Libya halkları arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin herkes tarafından çok iyi bilindiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, bu çerçevede, Türk halkının kalbinin her zaman Libya halkı ile beraber attığının altını çizdi. Libya’nın içinden geçmekte olduğu sürecin daha fazla uzamadan, Libya halkının beklentileri doğrusunda şekillenmesini temenni ettiğimizi söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, kin, intikam ve bölünmüşlük hislerinin pekişmesinin Libya’nın geleceği bakımından çok tehlikeli olacağını ve buna müsaade edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Ulusal Geçiş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Jibril de kabulde, Türkiye’nin kendileri için vizyon ve basireti temsil ettiğini ve Türkiye’yi dünyadaki kendine özgü başarılı kalkınma örneklerinden biri olarak gördüklerini belirtti. Jibril ayrıca, Arap dünyasının içinden geçmekte olduğu dönüşüm sürecinde ve sonrasında Türkiye’nin bölgesinde çok önemli bir rol oynadığına ve bu rolünü sürdüreceğine inandıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül de, Libya Temas Grubu’nun 15 Temmuz’da İstanbul’da düzenlenecek dördüncü toplantısının, bu ülkenin geleceği bakımından taşıdığı öneme dikkat çekti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı