KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bayan Gül’ün Polonya Programı

06.06.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bayan Gül’ün Polonya Programı



Cumhurbaşkanı Gül'ün Polonya ziyaretine eşlik eden Bayan Gül, Polonya Cumhurbaşkanı Bronislav Komorowski'nin eşi Anna Komorowska ile baş başa görüştükten sonra Bilim ve Kültür Sarayı'nı gezdi.

Belvedere Sarayı'ndaki resmî karşılama töreninin ardından Bayan Gül ve Bayan Komorowska, baş başa görüştüler. Çay ve kahve ikramının yapıldığı görüşmede, Türkiye'deki “Eğitim Her Engeli Aşar Projesi” toplantısına davet edilen ancak katılamayan Komorowska, projeyi takip ettiğini belirtti. Bayan Gül de proje hakkında Komorowska'ya bilgi verdi.

Bayan Gül ve Bayan Komorowska, daha sonra Belvedere Sarayı'nın bahçesini gezdiler.

BİLİM VE KÜLTÜR SARAYI GEZİSİ

Cumhurbaşkanı eşleri, ardından ise, Varşova'nın sembolik yapılarından, eski Sovyet Lider Stalin'in Polonya ile dostluğunu göstermek için yaptırdığı 230 metre yüksekliğindeki saat kulesi de bulunan Bilim ve Kültür Sarayı'nı gezdiler. Sarayın kapalı seyir terasına çıkan Bayan Gül ve Bayan Komorowska, buradan Varşova'nın panaromik manzarasını izlediler. Gezi sırasında Polonyalı bir rehber tarafından Bayan Gül'e bilgi sunuldu.

POLONYALI ÇOCUKLAR BAYAN GÜL’Ü ÇİÇEKLERLE KARŞILADI

Daha sonra binanın dördüncü katında bulunan Gençlik Sarayı'na geçen Bayan Gül’ü, çocuklar çiçeklerle karşıladı. Okul dışında resim, müzik, bale gibi güzel sanat dalları da dâhil 46 alanda eğitim faaliyeti verilen sarayda, çocuklar müzik, dans ve jimnastik gösterisi yaptı.

ÇOCUKLARLA HATIRA FOTOĞRAFI

Çocukların yaptığı tablolardan oluşan sergiyi de gezen Bayan Gül ve Bayan Komorowska'ya, ziyaret sırasında birer tablo hediye edildi. Bayan Gül ve Bayan Komorowska da, burada çocuklara kitap ve oyuncak hediye ettiler ve birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı