KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Polonya'da Eski Şehri Gezdi

05.06.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Polonya'da Eski Şehri Gezdi

 

Polonya Varşova Askerî Havaalanı'nda, Cumhurbaşkanlığı Devlet Sekreteri Jocek Misholowski, Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Reşit Uman ve diğer yetkililerce karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra programı çerçevesinde Varşova’daki eski şehri gezdi.

Alman ordusu tarafından İkinci Dünya Savaşı yıllarında, tümüyle yıkılan ve savaş sonrasında eski haline uygun olarak yeniden inşa edilen eski şehir sokaklarında gezen Cumhurbaşkanı Gül'e, yetkililer tarafından bilgi sunuldu.

Eski Şehir
Ulusal Meclis
Serbest Görüntüler

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, eski şehrin Vistül nehrine bakan bir noktasında fotoğraf çektirdi. Daha sonra eski şehrin meydanındaki bir kafede kısa süre oturan Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekiler, yanlarına gelen bir Türk aile ile sohbet etti.

ESKİ ŞEHİR

Varşova’nın eski şehri, Vistula Nehri’nin kıyısında XIII. yüzyılda kurulmuştur. XIV. yüzyılda dış duvarları yapılan eski şehir, Varşova’nın en eski yerleşim yeridir. Kral III. Zygmunt 1596’da, başkenti Krakov’dan Varşova’ya taşıdığı zaman şehrin su şebekesi kurulmuş, şehirde güzel ve gösterişli binalar inşa edilmeye başlanmıştır. Eski şehrin meydanı lüks malların satıldığı bir ticari merkez haline gelmiştir. XIX. yüzyılda şehrin dış duvarları kaldırılmıştır. 1939’da İkinci Dünya Savaşı ile birlikte Varşova’ya ilk bombalar atılmaya başlamış ve 1944 yılındaki Varşova Ayaklanması esnasında eski şehrin büyük bölümü yıkılmıştır. Savaştan sonra şehir oldukça hızlı şekilde yeniden inşa edilmiştir. Eski şehir meydanı günümüzde çeşit kutlamaların ve gösterilerin merkezi durumundadır.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı