KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Ayasofya'yı Ziyaret Etti

29.05.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Ayasofya'yı Ziyaret Etti

 

Eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Ayasofya’yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra İstanbul'un Fethi dolayısıyla TRT tarafından Aya İrini’de gerçekleştirilen konseri izledi.

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül ilk olarak Ayasofya’yı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Geleneksel Osmanlı şerbeti ikram edilen Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül’e, Doç. Dr. Ahmet Haluk Dursun tarafından Ayasofya hakkında bilgi sunuldu.

“FATİH SULTAN MEHMET KOROSU, BOSNA’NIN KOKUSUNU TÜRKİYE’YE GETİRDİ”

Ayasofya’yı ziyaretinin ardından yürüyerek Aya İrini’ye geçişi sırasında Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül’e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, Aya İrini’de TRT Müzik kanalının özel davetlisi olarak Türkiye’ye gelen, Saraybosna Fatih Sultan Mehmet Korosu’nun seslendirdiği parçaları dinledi.

Cumhurbaşkanı Gül konser sonunda, Fatih Sultan Mehmet Korosu’nu tebrik ederek, koronun Bosna’nın rengini, kokusunu Türkiye’ye getirdiğini söyledi. Koro şefi Mehmed Bajraktarevic ise konserde kullandığı batonu Bayan Gül’e hediye etti.

ALTI DİLDE İLAHİ

Bosna Müzik Akademisi'nde okuyan Hırvat, Sırp ve Boşnak öğrencilerden oluşan Fatih Sultan Mehmet Korosu konserde; Türkçe, Malayca, Arapça, Boşnakça, Urduca ve Farsça ilahiler söyledi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı