KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Tataristan Cumhuriyeti Parlamento Başkanı Çankaya Köşkü’nde

26.05.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Tataristan Cumhuriyeti Parlamento Başkanı Çankaya Köşkü’nde

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Devlet Konseyi (Parlamento) Başkanı Farid Mukhametshin ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

2011- TÜRKSOY ÜLKELERİNDE ‘ABDULLAH TUKAY YILI’

Cumhurbaşkanı Gül kabulde, 2011’in ünlü Tatar şair Abdullah Tukay`ın doğumunun 125. yıl dönümü olması dolayısıyla Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı`na (TÜRKSOY) üye ülkelerde ‘Abdullah Tukay Yılı’ olarak kutlandığını hatırlattı. Türkiye ile Rusya Federasyonu ilişkilerinin güçlü biçimde geliştiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, 2009 yılında Tataristan’ın başkenti Kazan’a gerçekleştirdiği ziyareti güzel anılarıyla hatırladığını ifade etti.

Parlamento Başkanı Mukhametshin ise kabulde, Tataristan Cumhuriyeti’nin 2013 Yaz Üniversite Oyunları için hazırlık yaptığını belirterek, Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyareti esnasında Türk firmalarınca kararlaştırılan iki büyük yatırımın başladığını söyledi. Parlamento Başkanı Mukhametshin ayrıca, Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretini hatırlatarak "Ziyaretiniz Tataristan Cumhuriyeti'nin kısmetini açtı. Sizden sonra, Finlandiya ve Avusturya cumhurbaşkanları ülkemizi ziyaret etti" dedi. İstanbul’daki Tatar temsilcilerine verilen desteğe minnettar olduklarını ifade eden Parlamento Başkanı Mukhametshin, kültür ile sağlık konularında karşılıklı ilişkilerin oldukça geliştiğini ve vize muafiyetinden duydukları memnuniyeti de sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Gül kabulde ayrıca, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki ticaret hacminin 2015’e kadar 100 milyar dolara çıkarılması hedefine vurgu yaptı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı