KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

TÜRKONFED Heyeti Çankaya Köşkü’nde

25.05.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
TÜRKONFED Heyeti Çankaya Köşkü’nde

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul ederek bir süre görüştü.

Kabulde Cumhurbaşkanı Gül, TÜRKONFED’in çok zengin bir yapısı olduğunu belirterek, bu tür örgütlenmelere verdiği önemi anlattı. “Yaptığınız çalışmalar önemli, hem size hem de sizin dışınızdakilere faydası oluyor. Bizim yaptığımız yurtdışı ziyaretlerine sizin de katılmanız önemli” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Gül, TÜRKONFED’in şeffaf yapısına da vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü: “Şeffaflık sadece dernek veya kişi için değil de devletler için de çok önemli bir şey. Hukukun üstünlüğü ve şeffaflığın artması güveni artırıyor ve yabancı şirketler gelip daha fazla yatırım yapıyor. Aklında da hiç bir sorun kalmıyor. Memleketin önü bu şekilde açılıyor. Standartlar yükselince çok daha fazla yabancı yatırımcı gelmeye başladı. Yerlilerin yatırım yapması da buradan geçiyor. Bu açıdan iş dünyasını yakından takip ediyor ve önünün açılması için de Cumhurbaşkanı olarak elimden geleni yapıyorum.”

TÜRKONFED Başkanı Çenesiz ise, kuruluşlarının yapısı ve çalışma sistemleri hakkında bilgi sunduğu kabulde, İzmir EXPO'ya verdiği destekten dolayı Cumhurbaşkanı Gül’e teşekkürlerini iletti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı