KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: “Bu Tip Şantajlar Hem Çirkin Hem Çok Tehlikeli”

24.05.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Gül, MHP yöneticileri hakkındaki kaset iddialarıyla ilgili olarak, “Bu tip şantajlar hem çirkin, hem çok tehlikeli. Bugün buna olur, yarın başkasına olur. Onun için bu konularda gayet ilkeli durmak ve bunlara hiç prim vermemek gerekir” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, büyükelçilerin güven mektuplarını kabulünden önce gazetecilerin, bazı Milliyetçi Hareket Partisi yöneticileri ile ilgili kaset iddialarının siyasetin gündemine oturduğunu anımsatarak, bu konudaki değerlendirmesini sormaları üzerine, bu tip şantajların hem çirkin hem çok tehlikeli olduğunu söyledi.

“Bugün bu şekilde olur, yarın başka bir formda başka bir şekilde olur. Bugün buna olur, yarın başkasına olur. Onun için bu konularda gayet prensipli ve ilkeli durmak ve bunlara hiç prim vermemek gerekir” diyen Cumhurbaşkanı Gül, sözlerine şöyle devam etti:

“Ayrıca tüm savcılar, yargı, ilgili bütün kurumlar gayet titizlikle bu işleri takip etmesi gerekir ve bu tip işleri organize edenleri de ortaya çıkarması gerekir. Buna ben prensip ve ilkesel bir duruş göstermek gerektiğini burada tekrarlamak isterim. Çünkü bu tip şantajlar farklı farklı formlarda ortaya çıkar. Bugün bu şekildedir, yarın başka şekilde, başka formda ortaya çıkar. Onun için bunlara ilke olarak gayet sağlam bir şekilde ‘hayır’ demek ve üstüne gidip muhakkak ki kimlerse, bunları tespit etmek gerekir.”

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı