KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Çankaya Köşkü’nde

23.05.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Çankaya Köşkü’nde

 

Cumhurbaşkanı Gül tarafından Çankaya Köşkü’nde kabul edilen Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil, Libya’ya en hızlı yardımı ulaştıran Türkiye’ye teşekkür ederek “öncü, demokratik bir ülke olan Türkiye”yi her zaman ilgiyle takip ettiklerini belirtti.

Kabulde Cumhurbaşkanı Gül, Libya’daki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek, “Libya halkının çektiği acıları kalbimizde hissettik ve hissetmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Bölgede reformlara duyulan ihtiyacı 2003’ten itibaren yaptığı konuşmalarda sürekli vurguladığını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, “Bu süreçte Libya’nın toprak bütünlüğü korunmalı ve ülke harap olmamalı. Türkiye’nin bütün gayesi; yıkım olmadan, kan dökülmeden halkın isteği doğrultusunda ülke geleceğinin şekillenmesidir” dedi.

LİBYA ULUSAL GEÇİŞ KONSEYİ BAŞKANI ABDÜLCELİL: “TÜRKİYE VE TÜRK HALKINA MÜTEŞEKKİRİZ”

Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Abdülcelil ise Cumhurbaşkanı Gül’ün tavsiyelerine teşekkür ederek, “Sizin bu önerileriniz hem insanî, hem İslamî niteliktedir” dedi. Türkiye’nin Libya’ya yaptığı yardımları da gündeme getiren ve bu konuda yöneticiler ile Türk halkına müteşekkir olduklarını kaydeden Abdülcelil, en hızlı yardımı Türkiye’nin ulaştırdığına dikkat çekti.

“TÜRKİYE, YÜKSEK KALKINMA VE GELİŞİMİNİ BÜYÜK BİR BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİ”

Yaşanan olaylar sonrasında Bingazi ve diğer şehirlerden gerçekleştirilen tahliyeler ile yaralanan Libya vatandaşlarının Türkiye’de tedavi edilmesini de hatırlatan Abdülcelil, bu konuyla ilgili olarak da yine kendisi ve Libya halkının şükranlarını iletti. Libya halkının, Dünya Şampiyonası’nda Türk Millî Takımı ve Avrupa kupalarında ise yine Türk takımlarını desteklediğini belirten Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Abdülcelil sözlerini şöyle tamamladı: “Öncü demokratik bir ülke olan Türkiye, ülke vatandaşlarının yüksek kalkınma ve gelişimini büyük bir başarıyla gerçekleştirdi. Bu açıdan da Türkiye’yi her zaman ilgiyle takip ediyoruz.”

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı