KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

İsveç Parlamento Başkanı Çankaya Köşkü’nde

23.05.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
İsveç Parlamento Başkanı Çankaya Köşkü’nde

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsveç Parlamento Başkanı Per Westerberg ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül kabulde, İsveç Parlamentosu’nda mevcut tüm parti gruplarının başkanlarını içeren bir heyetin ülkemizi ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, İsveç’in bugüne kadar Türkiye’nin AB üyelik sürecine verdiği güçlü desteğin önümüzdeki dönemde de devam edeceğine olan inancını vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, İsveç’te yerleşik Türk vatandaşlarının Türkiye’nin bütün renklerini yansıttığını ve iki ülke arasında ayrı bir bağ oluşturduklarını ifade ederek, 2006’da Kral 16. Gustaf’ın Türkiye’ye gerçekleştirdiği resmî ziyaretin çok başarılı geçtiğini hatırlattı.

BAŞKAN WESTERBERG: “TÜRKİYE ETKİLEYİCİ BİR EKONOMİK KALKINMA SÜRECİ YAŞIYOR”

Başkan Westerberg de, İsveç Parlamentosu’nun büyük çoğunluğunun Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini ve Türkiye’nin son dönemde etkileyici bir ekonomik kalkınma süreci yaşadığını kaydetti. Başkan Westerberg, Türkiye’nin Libya bağlamında barışı koruma gayretlerini takdirle karşıladıklarının da altını çizerek, bu vesileyle Türkiye tarafından Libya’dan tahliyeleri gerçekleştirilen İsveç vatandaşları için teşekkürlerini iletti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı