KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Gençlik Temsilcileri Çankaya Köşkü'nde

19.05.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Gençlik Temsilcileri Çankaya Köşkü'nde


19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında kendisini ziyerete gelen gençlere hayatın zorluklarına karşı kendilerini çok iyi yetiştirmeleri tavsiyesinde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, “
Geldiğiniz illerin rengini, kokusunu, çeşitliliğini, farklılığını hepsini Ankara’ya taşıdınız ve bütün bu zenginlikleri bir birlik halinde burada sundunuz. Bundan büyük bir mutluluk ve kıvanç duyuyorum. Birliğimizi, beraberliğimizi en güzel şekilde burada gösteriyorsunuz” dedi. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgün ve beraberindeki 29. Gençlik Haftası'na katılan Türkiye'nin 81 ili ve KKTC'den gelen engelli ve çalışan gençlerden oluşan heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti. 

Cumhurbaşkanı Gül, kabulde yaptığı konuşmada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Çankaya Köşkü'nde gençlerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

“GELDİĞİNİZ İLLERİN RENGİNİ, KOKUSUNU, ÇEŞİTLİLİĞİNİ ANKARA’YA TAŞIDINIZ”

Heyette yer alan gençlerin, Türkiye’nin dört bir yanından ve yavru vatan Kıbrıs’tan geldiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, gençlere, “Geldiğiniz illerin rengini, kokusunu, çeşitliliğini, farklılığını hepsini Ankara’ya taşıdınız. Hepsini bu salona getirdiniz ve bütün bu zenginlikleri bir birlik halinde burada sundunuz. Bundan büyük bir mutluluk ve kıvanç duyuyorum. Birliğimizi, beraberliğimizi en güzel şekilde burada gösteriyorsunuz” dedi 

Cumhurbaşkanı Gül, sabah 19 Mayıs Stadyumu'nda gerçekleşen gösterilerinden gurur duyduğunu da belirterek, yurt dışından gelen ve gençlerimizin neşesine katılan dünyanın değişik coğrafyalarından renkleri taşıyan gençlerin de stadyumda bulunduğunu ifade etti.  

“ATATÜRK HEP GELECEĞE BAKMIŞ, GELECEKLE İLGİLENMİŞTİR”

Atatürk’ün 1919’da Samsun’a çıktıktan sonra 19 Mayıs’ı gençlere armağan ettiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, “Aslında Atatürk hep geleceğe bakmış, gelecekle ilgilenmiştir. Gelecek ile ilgilenirken de dünyanın hiçbir tarafında görülmediği şekilde önce 23 Nisan’ı çocuklara armağan etti, 19 Mayıs’ı da gençlere armağan etti. Bununla gelecek nesillere ne kadar çok önem verdiğini gösterdi. Ayrıca hepimizin bildiği bir de hedef gösterdi; bu hedef de muasır medeniyetlerin üstüne çıkmak” dedi.  

“92 YILDA ÇOK BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTIK”

Cumhurbaşkanı Gül, muasır medeniyetlerin üstüne çıkmak hedefinin; kendi ülkemizi dünya ile karşılaştırdığımızda, en ileri olan ülkelerden daha iyi, daha zengin ve insanları daha mutlu olan bir hayat şartları ve yönetim şeklinin daha iyi olması, demokrasisinin daha derin olması, hukukunun daha üstün olması, güvenlik güçlerinin daha güçlü olması, sanatta, müzikte, sporda, teknolojide, bilimde daha başarılı olmak şeklinde tanımlanacağını ifade etti. Bu hedefe yeni nesillerle ulaşılacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, 19 Mayıs 1919’un üzerinden günümüze 92 yılın geçtiğini ifade ederek, o günlerde ülkemizin başka ülkelerle karşılaştırıldığında birçok sıkıntılar ve eksiklerimizin olduğunu görüldüğünü, bugün 92 yıl sonra ise çok büyük başarılara imza atıldığının görüldüğünü belirtti. 

“GENÇLER YARINA HER ALANDA DAHA İYİ EĞİTİM ALARAK HAZIRLANACAK”

Ülkemizin bugün bulunduğu durumun yeterli olmadığını, 10-20 sene sonra Türkiye’nin diğer ülkelerle karşılaştırıldığında her bakımdan çok daha ileride ve güçlü olması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, ‘Bunun önce yaşları daha büyük olanların tecrübelerini konuşturarak, daha iyi görev yapmaları, ama bugünün gençleri sizlerin yarına çok daha iyi hazırlanmanız ile mümkün olacak. Sizler yarına her alanda daha iyi eğitim alarak hazırlanacaksınız” dedi. 

“DEVLET OLARAK BÜTÜN İMKÂNLARI SİZLERE SUNMAK İÇİN SEFERBERİZ”

Cumhurbaşkanı Gül, okullarımızın hem sayı, hem nitelik olarak daha iyi olduğunu, üniversitelerimizin de daha çok olduğunu ve imkânların arttığının vurgulayarak, tüm bu olumlu gelişmelerin gençlerin daha iyi eğitimle donanacaklarını gösterdiğini aktardı Gençlerin tüm bu imkânlardan en iyi bir biçimde faydalanmaları halinde hem birey olarak kendilerine, hem ailelerine, hem de ülkemize en büyük katkıyı sağlayacaklarını aktaran Cumhurbaşkanı Gül, “Bizim sizden beklentimiz budur. Biz devlet olarak bütün imkânları sizlere sunmak için seferberiz. Bunun için uğraşıyoruz ve rüyamız, sizleri en donanımlı ve en iyi şekilde yetiştirmektir. Ama sizler de bunun kıymetini bileceksiniz ve bu uğurda sizler de çok çalışacaksınız, vaktinizi boşa harcamayacaksınız. Bugün vaktinizi boşa harcarsanız, yarın bunun acısını çekersiniz” şeklinde konuştu. 

“BUGÜNLERİN DEĞERİNİ BİLİN VE KENDİNİZİ ÇOK İYİ YETİŞTİRİN”

Cumhurbaşkanı Gül, gençlere her şeyi Türkiye’den ibaret zannetmemeleri konusunda öğütte bulunarak şöyle seslendi; “Size şu öğüdü de vermek isterim: Her şeyi Türkiye'den ibaret zannetmeyin. Dünyada sadece biz yokuz. Dünya çok büyük ve çok çeşitli. Kendinizi, sınırlarımızın içinde biz bize zannetmeyeceksiniz. Dünya çok farklı, çok zengin. Farklı kültürlerde, farklı renklerde, farklı dinlerde dünyada milyarlarca insan var. Bugün artık sınırlar da anlamsız, en azından evinizde oturduğunuzda sınır tanımıyorsunuz, televizyonunuzda dünyanın her ülkesinin televizyonunu izleyebiliyorsunuz. Dünyanın her ülkesine bir nevi gidiyorsunuz, görüyorsunuz. Dünya böyle bir dünya. Böyle bir dünyada dışarıya açık olacaksınız, başka ülkelerin kültürlerini, dillerini, dinlerini bütün bunları tanıyacaksınız, ama bütün bunları tanıdığınızda büyük bir şaşkınlık geçirmemek için öz güveninizin sağlam olması gerekir. Bunun için de önce kendi dilinizi Türkçeyi, kendi kültürünüzü, kendi milli, manevi değerlerinizi, tarihinizi çok iyi bileceksiniz. Bunu görmediğiniz sürece başkasının kültürünü, dilini, dinini gördüğünüzde şaşırıp kalırsınız, öz güven noksanlığı yaşarsınız. Onun için önce kendinizi iyi öğreneceksiniz. Büyük tarihimizi çok iyi öğreneceksiniz, Anadolu'dan kimler gelmiş kimler geçmiş bunu çok iyi bileceksiniz. Yakın tarihimizi, Türk tarihini çok iyi bileceksiniz. Bunları bildikten sonra başka tarihlerle başka kültürlerle karşılaşmaktan hiç korkmayacaksınız. Onun için sevgili gençler, kendinizi iyi yetiştirin. İyi yetiştirmenin vakti de bu çağda. Benim bu yaşta okuduğumla sizin yaşınızda okuduğum arasında fark var. Sizin yaşınızda okuduklarım belki ilk okuduğumda zihnimden çıkmaz. Onun için bugünlerin değerini bilin ve bugünleriniz dolu olsun. Boş, anlamı olmayan şeylerle sakın vakit kaybetmeyin. Sadece okuma değil, okumanın yanında kabiliyetiniz hangisine yatkınsa bunları muhakkak öğrenin.''

Çalışan gençlerin de kendilerini iyi yetiştirmeleri gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, “Hangi işi yapıyorsanız ister marangoz olun, ister demir işiyle uğraşın, ister herhangi bir idari işle uğrayın, hizmet sektöründe herhangi bir işi yapın, bu işi özenerek, onu en önemli iş görerek yaparsanız o zaman kendinizi çok iyi yetiştirirsiniz'' dedi. 

“HAYATIN ZORLUKLARINA KARŞI HAZIRLIKLI VE DONANIMLI OLUN”

Cumhurbaşkanı Gül, bir taraftan çok iş arayan, bir taraftan da çok eleman arayan olduğunu dikkat çekerek, “Elman arayanlar, 'ne iş yaparsın' deyince iş arayanlar 'her işi yaparım' diyorlar. 'Şu işi yap' deyince, o işi yapamıyorlar. 'Her işi yaparım' diyenler, hiçbir işi bilmiyor demektir. Yarın sizler de ev bark, aile sahibi olacaksınız. İyi gelire kavuşmanız lazım. O günlere kendinizi hazırlamanız için herhangi bir işe, hangisiyse onu en iyi şekilde yapmayı, özen göstermeyi, onu dünyanın en önemli işi olduğuna inanarak yapmayı bilmeniz gerekir. Burada size çok kitabi şeyler değil, hayatta karşılaşacağınız şeyleri söylüyorum. Bu söylediklerimi yaparsanız, o zaman Türkiye çok güçlü bir ülke olacak. O zaman Atatürk'ün de gösterdiği muasır medeniyetlerin üstü, yani yaşadığımız çağdaki bütün ülkelerden daha iyi olan, onlardan daha ileride, daha başarılı olma hedefine ulaşırız. Onun için bu söylediklerimi hayat tarzı yapın, hocalarınızın, büyüklerinizin bu yöndeki tavsiyelerini hayatınızın bir yöntemi olarak alın ve bunları gerçekleştirin. Sonunda çok mutlu olacaksınız.'' dedi. 

GENÇLERDEN “ZORLUKLARI YENME” SÖZÜ

Törende gençler adına konuşan Yozgat gençlik temsilcisi İbrahim Taha Uyar da, her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacaklarına, çağdaş uygarlık düzeyine çıkmak için bütün zorlukları yeneceklerine, Türk gençleri adına söz verdi. Uyar, bu yolda ilerleyen Türk gençliğinin, bugünkü Türkiye'yi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği yolda her zaman ileriye götüreceğini söyledi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı