KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

81 İlden 81 Yıldız Çankaya Köşkü'nde Buluştu

18.05.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
81 İlden 81 Yıldız Çankaya Köşkü'nde Buluştu



Hayrünnisa Gül’ün himayesinde başlatılan, 81 İlden 81 Yıldız Projesi’nin “2011 Yıldızları” Çankaya Köşkü’nde düzenlenen törenle tanıtıldı.
 

Bayan Gül'ün Konuşması
Temsilci Öğrenciler
Resepsiyon
NLP Uzmanı
Emre Aydın'ın konseri
Kabul
Tanıtım Filmi
Slayt Gösterimi

Bayan Gül, törende yaptığı konuşmada, tabiatın yeniden canlandığı bahar mevsimini sosyal projeleri canlandırmak ve kamuoyunun dikkatini bir kez daha bu konulara çekmek için bir fırsat olarak gördüklerini belirtti. Çankaya Köşkü’nde geçen ay dost ve kardeş ülkelerden gelen Hanımefendilerin katılımıyla Eğitim Her Engeli Aşar Kampanyası’nın değerlendirme toplantısını yaptıklarını hatırlatan Bayan Gül, bu kampanyanın hem ulusal hem de uluslararası boyuttaki başarısının herkes için gurur kaynağı olduğunu aktardı. 

“BUGÜN MİLLETLERİN EN BÜYÜK SERVETİ, EĞİTİMLİ İNSAN GÜCÜDÜR”

Törende, eğitimle ilgili diğer bir önemli proje olan “81 İlden 81 Yıldız Projesi” kapsamında yapılan çalışmaları gözden geçirerek, 2011 yılı yıldızlarıyla tanıştıracaklarını ifade eden Bayan Gül, eğitimin günümüzdeki önemini vurgulayarak, “Bugün milletlerin en büyük serveti, eğitimli insan gücüdür. Bilgi üreten nitelikli insan gücü, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimin temel kaynağıdır” dedi. 

Konuşmasında, ülkemizin genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğuna ve ülkemiz nüfusunun yüzde 55’inin gençlerden oluştuğuna dikkat çeken Bayan Gül, bunun Türkiye için önemli bir avantaj olduğunu söyledi. 

“GENÇ NÜFUSU İYİ BİR EĞİTİMLE NİTELİKLİ İŞ GÜCÜNE DÖNÜŞTÜRMELİYİZ”

Bayan Gül, her alanda istikrarlı gelişme gösteren ve dünyanın yükselen devletleri arasında yer alan bir ülke olarak, bu potansiyeli çok iyi değerlendirmek ve genç nüfusu iyi bir eğitimle nitelikli iş gücüne dönüştürmek gerektiğini kaydetti. Devletimizin de bu amaçla bütün kaynaklarını seferber ettiğini, son yıllarda bütçeden eğitime ayrılan payın ciddi ölçüde arttırılarak, birçok önemli projeye imza atıldığını belirten Bayan Gül, hem okullaşma oranında hem de eğitime katılan öğrenci sayısında büyük bir artış olduğunu sözlerine ekledi. 

“EĞİTİM ALANINDA DEVLET - VATANDAŞ İŞ BİRLİĞİYLE GÜZEL BİR SİNERJİ OLUŞTU”

Bayan Gül, 20 milyon öğrencinin bulunduğu bir ülkede yalnızca devlet imkânlarıyla modern çağın gerektirdiği eğitim standardını yakalamanın mümkün olamayacağını belirterek, “Bu noktada hepimizin sorumluluğu olduğunu düşünüyorum.  Bugün karşımıza çıkan tablo da, bu düşüncemde yalnız olmadığımı gösteriyor. Eğitim alanında devlet - vatandaş iş birliğiyle çok güzel bir sinerji oluştuğunu büyük bir memnuniyetle görüyorum” dedi. 

“ÇOCUKLARIMIZ GÜVENİMİZİ HİÇBİR ZAMAN BOŞA ÇIKARMADILAR”

Eğitimin önemine inanan ve kendi çocuklarına olduğu kadar ülkemizdeki bütün çocuklara karşı da sorumluluk hisseden bir anne olarak kendisinin bu konuda üzerime düşeni yapmaya çalıştığını vurgulayan Bayan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: “81 İlden 81 Yıldız Projesi’ni de iki yıl önce bu düşüncelerle hayata geçirdik. İllerimizden valiliklerimizce belirlenen, derslerinde ve sporda başarılı gençlerimizi himayemize alıyoruz. Manevi anneleri olarak bu çocukları destekliyor ve karşılaştıkları her problemde yanlarında olmaya çalışıyoruz. 162 çocuklu kocaman bir aileyiz. Ne mutlu bize ki, çocuklarımız güvenimizi hiçbir zaman boşa çıkarmadılar. Okulda ve sporda önemli başarılara imza attılar ve bizleri gururlandırmaya devam ediyorlar. Tıp Fakültesi’ni kazanan Özge ve Nafiz, Almanya’nın önemli üniversitelerinden birinde Mekatronik Bölümü’nde okumaya hak kazanan Fatih, Matematik Öğretmenliği’ni kazanan Begüm ve Şükran, İngilizce Öğretmenliği okuyan Zehra, Harita Mühendisliği’ni kazanan Neslihan… Avrupa Ümitler Taekwondo  Şampiyonu Nur, Halter’de Türkiye birincisi olan Ferdi, Artistik Buz Pateni Türkiye Şampiyonu Birce, Türkiye Karate Şampiyonu Ümit Erkan ve burada ismini anamadığım diğerleri… Onlarla ne kadar övünsek azdır. Kendilerini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. ” 

AİLEYE YENİ KATILAN 2011 YILDIZLARI

2011 yıldızlarının da bu aileye, katıldığını, onların da diğer yıldızlar gibi sporda ve derslerinde gösterdikleri başarılarla burada olmaya hak kazandıklarını söyleyen Bayan Gül, Dünya Jimnastik Şampiyonu Ceren’in, atletizmde Balkan Şampiyonu olan Emel’in, Badminton’da Avrupa Şampiyonu Simge ve Taekwondo Dünya İkincisi Erhan’ın aileye katılan 81 yeni yıldızdan sadece bir kaçı olduğunu söyledi. 

“GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM, UNUTMAYALIM, GENÇLERİMİZ GELECEĞİMİZDİR”

Bayan Gül, aileye yeni katılanların hepsinin içinde bulundukları tüm olumsuzluklara rağmen yılmadan, yorulmadan çalışmalarının ve başarılı olmak için hayata meydan okumalarının, onların ortak noktası olduğunu vurgulayarak, “Bundan sonra bu mücadelelerinde biz de onların yanında olacağız ve elimizden geldiğince onlar için hayatı kolaylaştırmaya çalışacağız ki, akademik ve sportif faaliyetlerine yoğunlaşabilsinler. İnanıyorum ki, sevgi ve şefkatle dokunabildiğimiz her bir yıldızımız bizlerin de desteğiyle yalnızca kendi yarınlarını değil, ülkemizin yarınlarını da daha sağlam temeller üzerine inşa edecekler. Bu nedenle buradan bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum: ‘Gençlerimize sahip çıkalım.’ Unutmayalım, gençlerimiz geleceğimizdir” dedi. 

“AZİM VE GAYRETLE ÇALIŞARAK ULAŞAMAYACAĞINIZ HİÇBİR HEDEF YOK”

Konuşmasında gençlere “Yarınlarımız sizlere emanet… Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne sizler çıkaracaksınız. Biz size güveniyoruz. Siz de kendinize güvenin. Hedeflerinizi yüksek tutun. Azim ve gayretle çalışarak ulaşamayacağınız hiçbir hedef yok. Yeter ki kararlı olun, ne istediğinizi bilin. Bol bol okuyun, araştırın, sorgulayın. Tarihimizi, kültürümüzü, kimliğimizi, kısacası bizi biz yapan ve bir arada tutan değerleri ancak bu şekilde özümseyebilirsiniz” diye seslenen Bayan Gül, kitap okumanın önemine de işaret ederek, kitabın, dilimizi doğru kullanmanın, etkili konuşmanın, güzel yazı yazmanın, edebiyatın, sanatın, bilimin en önemli anahtarı ve başarının da ilk adımı olduğunu vurguladı. 

“BAŞARILI OLMANIZDAN DAHA DA ÖNEMLİSİ DÜRÜST, İLKELİ, AHLAKLI KISACASI İYİ İNSANLAR OLMANIZDIR”

Bayan Gül, “Her anne gibi ben de sizlerden başarı bekliyorum. Ancak benim için başarılı olmanızdan daha da önemlisi dürüst, ilkeli, ahlaklı kısacası iyi insanlar olmanız. Başarılarınız kadar duruşunuzla, kişiliğinizle de sizden sonrakilere örnek olmalısınız. Unutmayın ki biz artık bir aileyiz ve sizlerin yapacağı her hata beni de üzecektir. Hepinizin bu sorumluluk duygusuyla, hassasiyetle hareket edeceğinize inanıyorum” dedi. 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Konuşmasının sonunda, başta Milli Eğitim Bakanlığı, valilikler, ilgili kurum ve kuruluşlar olmak üzere projeye emeği geçen veren herkese teşekkür eden Bayan Gül, Türkiye’nin yıldızlarının her geçen gün artması temennisini de dile getirdi. 

SANATÇI EMRE AYDIN MİNİ BİR KONSER VERDİ

Bayan Gül’ün konuşmasının öncesinde, geçmiş dönem yıldızlarının başarı hikâyesinin anlatıldığı bir film, ardından Keskin Zeka, Davranış Bilimleri ve NLP Uzmanı Banu Gökçül’ün “Sağlam Beden, Özgür Ruh” temalı” sunusu ile  2011 Yıldızlarının Tanıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca sanatçı Emre Aydın da mini bir konser verdi.

ONUR KONUKLARI CUMHURBAŞKANI GÜL İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, 81 İlden 81 Yıldız Projesi kapsamında Çankaya Köşkü’nde bulunan onur konuklarını kabul ederek bir süre görüştü.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı