KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Irak Vilayetlerden Sorumlu Devlet Bakanı Çankaya Köşkü’nde

17.05.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Irak Vilayetlerden Sorumlu Devlet Bakanı Çankaya Köşkü’nde

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak Vilayetlerden Sorumlu Devlet Bakanı Turhan Müftü ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Bağdat, Musul, Divaniye ve Meysan Valilerinin de yer aldığı kabulde, Irak Hükümeti’nde ilk defa yer alan Turhan Müftü’yü tebrik eden Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin, Irak halkını sadece komşumuz olarak değil, aynı zamanda dost ve akraba olarak gördüğünü vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, Misafir Bakan ve Valilerine görev sahaları başta olmak üzere, Irak’ın yeniden inşasında Türkiye olarak her türlü birikim ve tecrübeyi paylaşmaya hazır olduğumuzu ifade etti.

BAKAN MÜFTÜ: “TÜRKİYE’NİN TECRÜBELERİNDEN YARARLANMAYA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Gül tarafından kabul edilmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Müftü ise, Irak halkı olarak kendilerinin de Türkiye’yi sadece bir komşu değil geçmişte, günümüzde ve gelecekte iş birliği yapacakları bir ortak olarak gördüklerini kaydetti. Türkiye’nin Irak halkının tüm kesimlerine eşit mesafede duran tutumunu takdirle karşıladıklarını belirten Bakan Müftü, Türkiye’nin tecrübelerinden yararlanmaya büyük önem verdiklerini ifade etti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı