KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Türkiye'yi Büyüten, Geliştiren, Modern Ülke Yapan İş Dünyasıdır”

15.05.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Türkiye'yi Büyüten, Geliştiren, Modern Ülke Yapan İş Dünyasıdır”

 

TOBB’un 66. Genel Kurulu çerçevesinde düzenlenen plaket törenine katılan Cumhurbaşkanı Gül, iş dünyasını daima yakından takip edip, sorunlarıyla ilgileneceğini kaydederek, “Türkiye’nin yeniden yapılandırılmasında sizlere çok önemli roller verildi. Eskiden nasıl çok büyük hizmetler yaptıysanız, bundan sonra da çok önemli hizmetler yapacaksınız. Hem kendiniz, hem Türkiye kazanacaktır” dedi.

Stantlar
Plaket Töreni

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 66'ncı Genel Kurulu dolayısıyla TOBB Konferans Salonu'nda düzenlenen plaket törenine katıldı.

Türkiye'nin artık özel sektör eliyle kalkındığını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, “Türkiye'yi büyüten, geliştiren, modern ülke yapan iş dünyasıdır” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin bunu anladığını ve daha önceleri devlet eliyle daha sonra da karma şekilde yürütülen ekonominin, nihayet özel sektörün liderliğinde Türkiye’nin büyüyeceğini, kalkınacağının kabul edildiğini ve ekonomi politikalarının artık hep bu yönde çizilmeye başladığını ifade etti. Kaynakların özel sektör eliyle daha verimli şekilde değerlendirildiğinin ortaya çıktığını, devlet eliyle yapılan işlerde kaynakların israf edildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül katılımcılara, “Artık ekonomik kalkınma özel sektör, yani sizlerin eliyle gerçekleşmektedir. Sizler üretim yapmaktasınız, sizler vergi ödemektesiniz, sizler ihracat yapmaktasınız ve nihayette sizler bütün halkın, herkesin ihtiyacını karşılamaktasınız. O bakımdan özel sektörün daima öneminin hep farkında olundu. Daima sizlerin önünü açmak için de devlet olarak, hükümetler olarak her türlü özen hep gösterilmiştir, bundan sonra da gösterilecektir” dedi.

“TÜRKİYE’NİN YENİDEN YAPILANDIRILMASINDA ÖZEL SEKTÖRE ÇOK ÖNEMLİ ROLLER VERİLDİ”

Cumhurbaşkanı Gül, yurt içindeki ziyaretleri sırasında bulunduğu ildeki işadamları ile bir araya gelip, orada yapılan çalışmaları gözden geçirdiklerini vurgulayarak, ildeki gelişmeler ve o ilin ufku ile ilgili bilgileri esas olarak iş çevrelerinden öğrendiğini aktararak, özel sektöre verdiği önemi yineledi. Türkiye’de yapısal, çok köklü reformların gerçekleştirildiğine de işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, işadamlarına, “Türkiye’nin yeniden yapılandırılmasında sizlere çok önemli roller verildi. Eskiden nasıl çok büyük hizmetler yaptıysanız, bundan sonra da çok önemli hizmetler yapacaksınız. Hem kendiniz, hem Türkiye kazanacaktır” diye seslendi.

“İŞ DÜNYASININ SORUNLARIYLA HER ZAMAN İLGİLENECEĞİM”

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında, Türk iş dünyası ile daima övünüleceğini ve onları yakından takip edip, sorunlarıyla ilgileneceğini aktararak, “Büyüyen Türkiye’nin esas mimarları siz olmaya devam edeceksiniz” dedi.

TOBB DELEGELERİNE PLAKET

Konuşmasının ardından, onuncu yılını dolduran 18, yirminci yılını dolduran 1, otuzuncu yılını dolduran 3, elli ikinci yılını dolduran 1 delegeye plaketlerini veren Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra toplantının yapıldığı binanın önünde bulunan yöresel ürünlerin yer aldığı stantları gezdi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı