EAGÜ Konferansı Katılımcıları Onuruna Akşam Yemeği

09.05.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
EAGÜ Konferansı Katılımcıları Onuruna Akşam Yemeği

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün İstanbul’da başlayan Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı çerçevesinde devlet/hükümet ve heyet başkanları ile üst düzey CEO'lar onuruna bir akşam yemeği verdi.

“TOPLANTI, GÜCÜNÜ, KALKINMA İÇİN KÜRESEL DAYANIŞMADAN ALIYOR”

Yemeğin başında bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, uluslararası toplumun seçkin üyelerini İstanbul’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, toplantının gücünü, kalkınma için küresel dayanışma ve ortaklıktan aldığını vurguladı. 

Bu konferansın, dünyanın en kırılgan ülkelerinin karmaşık ve süregelen sorunlarına kalıcı çözüm yönündeki taahhüdümüzü teyit etme ve ileri götürme fırsatı vereceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun başarılması için İstanbul’un mükemmel bir şehir olduğuna inanıyorum. Tarih boyunca İstanbul, birçok medeniyetin merkezi, kıtaların ve denizlerin buluşma noktası olmuştur. İstanbul, insanlık için daima bir ilham kaynağı teşkil etmiştir. Gerçekten de, Doğu’nun Batı’yla, Kuzey’in Güney’le buluştuğu bir kavşakta yer alan İstanbul, tüm bölgelerin değerlerini ve özlemlerini barındırmaktadır.”

Bu zirvenin ve takip edecek sürecin başarısı sayesinde, İstanbul’un neredeyse bir milyar insanın bahtsızlığının olumlu mecraya yöneltildiği bir yer olarak hatırlanacağına olan inancını da dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, “Bunun gerçekleştirilmesi için gerekli fırsatlara ve kararlılığa sahibiz” dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı