Avusturya'da öğrenim gören Türk öğrencilerin oluşturduğu Wonder derneğini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, “Türkiye, her geçen gün daha ileri giden, daha güçlenen, demokrasisi kökleşen, hukukun üstünlüğü belirginleşen, insanların birbirini anladığı bir ülke haline geldi. Geçmişe değil, geleceğe bakmamız lazım. Gelecek her açıdan Türkiye için daha parlak” dedi.
Viyana’daki temasları çerçevesinde Avusturya Başbakanı Werner Faymann ile görüşen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra da Avusturya'da öğrenim gören Türk öğrencilerin oluşturduğu Wonder derneğini ziyaret etti.
Dernek merkezinde bulunan Anadolu Selçuklu Eserleri Fotoğraf Sergisini gezen Cumhurbaşkanı Gül ve Hayrünnisa Gül, öğrencilerle ve dernek yöneticileriyle bir araya geldi.
“GEÇMİŞE DEĞİL, GELECEĞE BAKMAMIZ LAZIM”
Burada yaptığı konuşmada Avusturya temaslarına ilişkin bilgi aktaran Cumhurbaşkanı Gül; “Türkiye'de zaman zaman zor dönemler geldi, geçti. Bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, hepimiz kardeşiz. Artısıyla eksisiyle Türkiye'nin geçmişi bize ait ama bilinen bir gerçek var ki Türkiye, her geçen gün, her an daha ileri giden, daha güçlenen, demokrasisi kökleşen, hukukun üstünlüğü belirginleşen, insanların birbirini anladığı bir ülke haline geldi. Geçmişe değil, geleceğe bakmamız lazım. Gelecek her açıdan Türkiye için daha parlak. Burada 100'ün üzerinde doktora, çok sayıda master ve lisans diploması alanlar var. Öz güveni olan dünyaya açık gençler olarak, Türkiye'ye döndüğünüzde vereceğiniz güzel hizmetleri düşünün” dedi.
“AVUSTURYA’DAKİ ÖN YARGIYI GİDERMEK İÇİN TÜRKİYE’NİN OLUMLU İMAJI ANLATILMALI”
Konuşmasında, temasları sırasında Avusturya'da, Türklere karşı bir ön yargı olduğunu gördüğünü de ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, bunu gidermek için özellikle öğrencilere büyük görev düştüğünü belirtti. Türk toplumunun, Türkiye'nin olumlu imajını Avusturyalılara anlatması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, Türklerin sadece Türkçe konuştuğu ve Avusturya toplumuna uzak olduğu yönünde şikâyetler aldığını da aktardı. Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca Avusturya'daki Türklerden, yaşadıkları toplumda aktif olmalarını ve toplum yaşamına katkıda bulunmalarını da istedi.
Ziyaret sırasında, Wonder Genel Başkanı Yusuf Kara Cumhurbaşkanı Gül’e dernek hakkında bilgi sundu.