KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bayan Gül’ün Viyana Kültürel Programı

02.05.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bayan Gül’ün Viyana Kültürel Programı

 

Cumhurbaşkanı Gül’ün Avusturya’ya gerçekleştirdiği resmî ziyarete eşlik eden Bayan Gül, Bayan Fischer ile birlikte Schönbrunn Sarayını, Viyana Müzesini ve ünlü Ressam İvan Ayvazovkski'nin sergisini gezdi.

Schönbrunn Sarayı
İvan Ayvazovkski Sergisi

Tarihî Hofburg Sarayı'nın avlusunda düzenlenen karşılama töreninin ardından gerçekleşen baş başa görüşmenin bir bölümüne Hayrünnisa Gül ve Margit Fischer de katıldı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül ve Cumhurbaşkanı Fischer resmî görüşmelere geçerken, Bayan Gül, Bayan Fischer ile birlikte Schönbrunn Sarayı’nı ziyaret etti.

ÜNLÜ RESSAM AYVAZOVKSKİ SERGİSİ

Daha sonra Bayan Gül, Bayan Fischer ile ünlü Ressam İvan Ayvazovkski'nin sergisini gezdi. Sergi hakkında yetkililerden bilgi alan Bayan Gül, ressamın 51 tablosunu inceledi. Sergide yer alan Osmanlı İmparatorluğu döneminde yapılmış 3 resmi de inceleyen Bayan Gül, ünlü ressamın Sinop'u resmettiği tablo önünde anı fotoğrafı çektirdi.

Bayan Gül, Avusturya ziyaretinin ikinci gününde, bazı kültürel programlar gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde Bayan Fischer ile konutlarında bir araya gelen Bayan Gül, yaklaşık bir saat sohbet etti.

VİYANA MÜZESİ

Daha sonra Viyana Müzesine geçen Bayan Gül, müzede Saint Stephan Katedralinin yapılışının anlatıldığı sergiyi gezdi. Ayrıca müze yetkilileri Bayan Gül'e katedralin mimarisi ve inşasına ilişkin resim ve bazı görsellerin desteğiyle sunum gerçekleştirdi.

Viyana'da turist olarak bulunan bazı Türklerle müzede karşılaşan Bayan Gül, onlarla bir süre sohbet etti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı